Arcane: primul episod din documentarul „Bridging The Rift”, disponibil acum

Autor: Cosmin Aionita | 08.08.2022
Arcane: primul episod din documentarul „Bridging The Rift”, disponibil acum
Foto: Riot Games

Riot Games lansează Bridging the Rift, un serial documentar ce oferă detalii importante despre crearea seriei animate Arcane, bazată pe celebrul joc League of Legends. Prin intermediul a cinci episoade, difuzate pe canalul de YouTube League of Legends până pe 1 septembrie, în fiecare joi de la orele 16:00, fanii vor avea șansa de a pătrunde în culisele serialului. Riot Games și Fortiche spun astfel povestea seriei Arcane de la stadiul de idee până la lansarea globală de pe Netflix.

Co-produs de Riot Games și studioul francez de animație Fortiche Production, Arcane a devenit rapid numărul 1 în ceea ce privește vizionările pe Netflix la lansarea sa din noiembrie 2021, clasându-se pe primul loc timp de trei săptămâni consecutive. De asemenea, Arcane a ajuns și în top 10 în 52 de țări.

Serialul a câștigat nouă premii Annie și este nominalizat la „Cel mai bun program animat” și „Cel mai bun montaj de sunet” la Premiile Emmy din septembrie 2022. Arcane s-a aflat și în selecția oficială a Festivalului Annecy 2022, la categoria TV/Film, cu episodul 6: „Când Imperiul se prăbușește”.

Realizată de Fortiche, studioul francez din spatele multor proiecte Riot, precum Get Jinxed, Rise, Warriors și ENEMY de la Imagine Dragons sau POP/STARS de la K/DA, seria ilustrează începuturile unor campioni emblematici precum Jinx, Vi, Caitlyn, Jayce și Viktor în mijlocul unei perioade de neliniște în Piltover și Zaun.

Un al doilea sezon a fost anunțat, însă fără o dată de lansare dezvăluită momentan.

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News