Autoritățile britanice sunt dispuse să accepte preluarea Activision Blizzard de către Microsoft. Ce rol joacă Ubisoft în acesta decizie

Autor: Cosmin Aionita | 27.09.2023
Autoritățile britanice sunt dispuse să accepte preluarea Activision Blizzard de către Microsoft. Ce rol joacă Ubisoft în acesta decizie
Foto: Shutterstock

După numeroase controverse, urmate de un refuz inițial, instituția britanică Competition and Markets Authority (CMA) a aprobat provizoriu achiziția publisher-ului Activision Blizzard de către Microsoft.

Tranzacția de aproape 69 de miliarde de dolari fusese inițial blocată de CMA în luna aprilie, decizie motivată de un potențial monopol pe care Microsoft l-ar fi putut deține în domeniul cloud gaming. În urma acestei decizii, Microsoft a restructurat înțelegerea cu Activision, ajungând la un acord cu Ubisoft pentru a vinde acestui publisher drepturile pentru cloud gaming în UK în ceea ce privește jocurile publicate de Activision Blizzard.

CMA consideră că înțelegerea restructurată aduce schimbări importante care adresează grijile inițiale pe care le avea în legătura cu tranzacția originală.

În particular, vânzarea drepturilor de streaming din cloud pentru jocurile Activision către Ubisoft va împiedica ca acest conținut important – cum ar fi jocuri precum Call of Duty, Overwatch sau World of Warcraft – să rămână sub controlul Microsoft în raport cu domeniul cloud gaming. Inițial, CMA ajunsese la concluzia că Microsoft deja deținea o poziție puternică în domeniul cloud gaming și ar fi putut folosi controlul asupra conținutului livrat de Activision pentru a slăbi concurența și pentru a-și întări poziția dominantă.

Noua înțelegere, în schimb, implică cedarea drepturilor pentru cloud streaming în ceea ce privește jocurile Activision către un terț independent, Ubisoft, menținând astfel piața concurențială în domeniul cloud gaming, pe măsură ce acesta se va dezvolta pe parcursul viitorilor ani.

– Comunicat de presă emis de Competition and Markets Authority

CMA a menționat clar că, momentan, este vorba doar despre o decizie preliminară, iar instituția așteaptă feedback în legătură cu acest subiect până pe 6 octombrie 2023. O hotărâre finală va fi luată până pe 18 octombrie.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News