Blizzard Entertainment a cumpărat studioul Proletariat. La ce joc va lucra echipa

Autor: Cosmin Aionita | 30.06.2022
Blizzard Entertainment a cumpărat studioul Proletariat. La ce joc va lucra echipa
Foto: Blizzard Entertainment

Proletariat, studioul din spatele jocului Battle Royale free-to-play Spellbreak, a fost achiziționat de către Blizzard Entertainment, nefiind comunicată suma în schimbul căreia s-a realizat această mutare.

Conform VentureBeat, studioul din Boston și echipa sa de 100 de persoane vor fi integrate în totalitate în cadrul Blizzard Entertainment. Astfel, noua forță de muncă va fi dedicată susținerii dezvoltării continue de conținut pentru World of Warcraft, începând cu viitorul expansion Dragonflight.

Astfel se explică și decizia celor de la Proletariat de a închide, în 2023, jocul Spellbreak, anunțată cu doar 24 de ore înainte de confirmarea preluării studioului de către Blizzard.

O echipă cu zece ani de experiență

Studioul Proletariat a fost format în 2012 de către fost membri ai diviziei Zynga din Boston, concentrându-se inițial pe jocuri casual dedicate dispozitivelor mobile bazate pe iOS.

Ulterior, echipa a recrutat veterani din cadrul altor studiouri, precum Harmonix, Turbine și Insomniac Games, trecând la dezvoltarea unor titluri precum World Zombination sau Streamline.

Zvonurile indicau că Blizzard Entertainment și Proletariat ar fi lucrat împreună încă din luna mai a acestui an. Proletariat se alătură astfel celor de la Vicarious Visions, fiind cel de-al doilea studio integrat în cadrul Blizzard Entertainment în ultimii doi ani.

Sursa: GamesIndusty.biz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News