Ce jocuri păstrează Square Enix după vânzarea seriilor Tomb Raider, Deus Ex sau Legacy of Kain

Autor: Cosmin Aionita | 05.05.2022
Ce jocuri păstrează Square Enix după vânzarea seriilor Tomb Raider, Deus Ex sau Legacy of Kain
Foto: Square Enix

Săptămâna a început în forță cu vestea vânzării studiourilor Crystal Dynamics, Eidos Montreal și Square Enix Montreal de către publisher-ul Square Enix spre grupul Embracer. Împreună cu aceste echipe, au fost cedate și numeroase proprietăți intelectuale, precum seriile Tomb Raider, Deus Ex, Thief sau Legacy of Kain.

Totuși, grație unui comunicat de presă emis de compania niponă, aflăm că Square Enix nu a renunțat în totalitate la operațiunile sale din partea occidentală a lumii. Astfel, compania își menține drepturile asupra seriilor Just Cause (titluri produse de Avalanche Studios), Life is Strange (cu jocuri produse de DONTNOD Entertainment și Deck Nine Games) și Outriders (recentul looter shooter realizat de studioul People Can Fly).

De asemenea, Square Enix va promova în continuare inițiativa Square Enix Collective, prin intermediul căreia cofinanțează și publică creații de la studiouri independente. Iată explicația oficială a celor de la Square Enix:

Mergând mai departe, secția de dezvoltare a companiei va fi compusă din studiourile sale din Japonia, Square Enix External Studios și Square Enix Collective. Structurile de peste ocean ale companiei vor continua să publice serii precum Just Cause, Outriders și Life is Strange.

Conform celor de la Square Enix, vânzarea acestor proprietăți către grupul Embracer va permite companiei japoneze să se lanseze și în alte domenii de business și să investească în ramuri precum blackchain, AI (inteligență artificială) sau operațiuni în cloud.

Sursa: VG247

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News