Ce jocuri vor fi lansate pentru Xbox Series X și PC? Iată toate titlurile anunțate de Microsoft

Autor: Cosmin Aionita | 23.07.2020
Ce jocuri vor fi lansate pentru Xbox Series X și PC? Iată toate titlurile anunțate de Microsoft
Foto: Microsoft

După cum au promis, cei de la Microsoft, prin divizia Xbox, au prezentat azi, în cadrul unui event digital dedicat, ce jocuri vor fi lansate pentru consolele Xbox Series X, dar și pentru PC.

Trebuie remarcat faptul că, deși acum câteva zile, Microsoft a promis ca nu vor forța utilizatorii să facă upgrade-ul la Xbox Series X, toate jocurile companiei din viitorii doi ani urmând să fie lansate și pe Xbox One, majoritatea titlurilor prezentate azi au contrazis această afirmație, fiind confirmate doar pentru Xbox Series X și PC.

De asemenea, toate jocurile prezentate în cadrul show-ului Xbox Games Showcase vor fi disponibile prin intermediul abonamentului Xbox Game Pass.

Cu Halo Infinite în frunte

După cum era de așteptat, show-ul propriu-zis a fost deschis de Halo Infinite, fiind prezentat atât un trailer CGI nou din jocul celor de la 343 Industries, cât și un segment extins de gameplay.

Halo Infinite pare să abordeze niveluri mult mai deschise, ce amintesc de jocurile open world, urmând să ruleze pe Xbox Series X în rezoluție 4K, la 60 de cadre pe secundă. Halo Infinite va fi disponibil în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020, în ediții pentru Xbox Series X, Xbox One și PC (Windows 10).

Apoi, prin intermediul unui trailer prerenderizat, a fost prezentat State of Decay 3, noul titlu al seriei dezvoltate de Undead Labs, ce își va face apariția doar pentru Xbox Series X și PC.

Studioul Turn 10 a confirmat, apoi, că lucrează la un nou titlu al seriei Forza Motorsport, aflat în fazele incipiente ale dezvoltării. Jocul va folosi un motor grafic nou și va rula pe Xbox Series X în rezoluție nativă 4K, cu efecte ray tracing, la un framerate de 60fps. Similar cu State of Decay 3, noul Forza Motorsport va sosi doar pe Xbox Series X și PC.

A urmat un nou trailer din Everwild, noul joc al studioului Rare, la rândul său confirmat doar pentru Xbox Series X și PC.

Colaborarea dintre Microsoft și studioul DONTNOD Entertainment a rezultat în aventura episodică Tell Me Why, al cărei prim capitol urmează să fie lansat pe 27 august 2020, în ediții pentru Xbox One și PC.

Moon Studios au anunțat că recent lansatul Ori and the Will of the Wisps va beneficia și de o versiune special optimizată pentru Xbox Series X, ce va rula în rezoluție 4K cu un framerate de 120fps. Această ediție upgradată va sosi în cursul acestui an și va fi gratuită pentru toți posesorii deja existenți ai jocului.

Trei proiecte noi de la Obsidian Entertainment

A urmat apoi un segment al show-ului dedicat studioului Obsidian Entertainment, la rândul său recent achiziționat de Microsoft. Ce jocuri vor fi lansate pentru Xbox Series X și PC de Obsidian?

În primul rând, popularul RPG The Outer Worlds, publicat în colaborare cu publisher-ul Private Division, va primi un expansion numit Peril on Gorgon, a cărui lansare este programată pentru 9 septembrie 2020. Fiind vorba despre un joc multiplatform, mai mult ca sigur ca Peril on Gorgon va fi disponibil, pe lângă Xbox One și PC, și pentru PlayStation 4.

Grounded, jocul survival multiplayer în care utilizatorii întruchipează copii micșorați în lupta lor cu amenințările din propria grădină, va fi lansat în format Early Access pe 28 iulie 2020, pentru Xbox One și PC.

De asemenea, următorul RPG important de la Obsidian Entertainment pare să fie o nouă lovitură pe care studioul o aplică foștilor parteneri de la Bethesda. În timp ce The Outer Worlds a fost comparat cu Fallout, Avowed pare corespondentul seriei The Elder Scrolls, cu o experiență fantasy RPG first person pentru Xbox Series X și PC.

Interior/Night este un nou studio independent ce lucrează împreună cu Microsoft la noul lor proiect, As Dusk Falls, o dramă interactivă ce urmează să fie lansată pentru Xbox Series X și PC.

Am primit apoi un update din partea echipei de la Ninja Theory despre Senua’s Saga: Hellblade II: acțiunea jocului va avea loc de această dată în Islanda, va fi bazat pe Unreal Engine 5 și urmează să fie disponibil doar pe Xbox Series X și PC.

A urmat un nou trailer pentru Psychonauts 2, cel mai nou proiect al studioului Double Fine, fiind confirmată și implicarea actorului/interpretului Jack Black în acest joc. Nu a fost dezvaluită încă data de lansare pentru Psychonauts 2.

Bungie a confirmat mai apoi ca Destiny 2 va sosi atât pe noua consolă Xbox Series X, unde va rula în rezoluție 4K și 60fps, dar și în cadrul serviciului Xbox Game Pass. Noul expansion pentru Destiny 2 – Beyond Light – va fi lansat pe 10 noiembrie 2020.

Titluri exclusive pentru Xbox Series X și PC în momentul lansării

Microsoft ne-a avertizat că următoarele jocuri vor fi disponibile, în momentul lansării, doar pe consolele Xbox Series X și PC. Cel mai probabil, aceste titluri vor sosi ceva mai târziu pe PlayStation 5.

GSC GameWorld ne-a surprins, prezentând primul trailer cu secvențe in-engine din S.T.A.L.K.E.R. 2. Jocul urmează să fie lansat pe Xbox Series X și PC.

A urmat Warhammer 40,000: Darktide, un first person shooter multiplayer co-op, în stilul seriei Left 4 Dead, așteptat în 2021 pe Xbox Series X și PC.

Tot pe multiplayer va pune accent și Tetris Effect Connected, ce-și va face apariția mai târziu în cursul acestui an, pe Xbox Series X, Xbox One și PC.

Tot pe ambele generații de console Xbox (Series X și One), alături de PC, va sosi și The Gunk, un platformer 3D pe cât de simpatic, pe atât de întunecat.

The Medium, jocul horror al celor de la Bloober Team, va beneficia de posibilitatea de a comuta între două dimensiuni paralele, ce vor fi renderizate în același timp, urmând să fie lansat pentru Xbox Series X și PC.

Pasionații de jocuri online și experiențe cooperative în stilul Monster Hunter se vor bucura să afle că Phantasy Star Online 2: New Genesis de la SEGA va sosi în 2021 pentru Xbox Series X, Xbox One și PC.

Campania single player pentru shooter-ul online CrossfireX este realizată de Remedy Entertainment, arată spectaculos și va sosi doar pe consolele Xbox, fără PC.

Fable, marea surpriză de la final

Înainte de încheiere, cei de la Microsoft au confirmat că mai multe jocuri deja lansate, precum Forza Horizon 4, Sea of Thieves sau Gears 5, vor primi upgrade-uri gratuite pentru noul Xbox Series X.

Show-ul a fost încheiat de noul proiect al echipei de la Playground Games (cunoscută pentru seria Forza Horizon): un reboot modernizat al seriei Fable, ce promite să păstreze caracteristicele de bază ale acestor titluri, precum umorul tipic englezesc. Noul Fable este dezvoltat doar pentru Xbox Series X și PC.

Sursa: Xbox YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News