Cum schimbă PlayStation 5 sistemul de trofee de pe PSN

Autor: Cosmin Aionita | 08.10.2020
Cum schimbă PlayStation 5 sistemul de trofee de pe PSN

Trofeele de pe PlayStation Network au fost introduse pe parcursul “generației” PlayStation 3, drept răspuns pentru achievement-urile prezente în ecosistemul Xbox, preluate mai apoi și de alte platforme, precum Steam sau Origin. În timp, troofeele au devenit emblematice pentru jocurile de PlayStation 4, mulți jucători acumulând laude pe baza “platinelor” strânse în anumite jocuri (trofeul de platină simbolizează deblocarea tuturor trofeelor aferente unui joc). Cum va schimba însă sosirea viitorului PlayStation 5 acest sistem de trofee de pe PSN?

Trofeele de pe PS3, PS Vita și PS4 se păstrează pe PS5

În primul rând, este bine de știut că toate trofeele și progresul acumulat în jocurile de PlayStation 3, PlayStation Vita și PlayStation 4 vor fi preluate și atunci când veți face trecerea pe PlayStation 5. Totuși, modalitatea în care este calculat “nivelul” fiecărui jucător în funcție de trofeele acumulate va fi schimbat. Astfel, în locul scării actuale de la 1 la 100 a nivelurilor, va fi folosită o alternativa ce pornește de la nivelul 1 și poate ajunge maximum la 999. În funcție de trofeele acumulate până în prezent și nivelul actual, fiecărui user de PSN îi va fi alocat un nivel recalculat: spre exemplu, dacă acum aveați nivelul 12 la trofee, după aplicarea noului sistem veți dobândi un nivel un pic mai mare de 200.

Această mișcare este făcută probabil pentru a da senzația jucătorilor că progresează mai repede prin aceste niveluri, câștigand trofee în jocurile pentru PlayStation 4 și PlayStation 5. Nu vor avea loc modificări în privința trofeele deja câștigate sau a cerințelor impuse pentru deblocarea fiecărui trofeu.

trofee PlayStation 5

Noi simboluri pentru trofeele de pe PS5

Odată cu aplicarea acestui sistem de progresie revizuit, se vor schimba și pictogramele asociate nivelului atins în ceea ce privește colecționarea de trofee pe PlayStation 5, precum și în aplicația PlayStation pentru dispozitive mobile (această modificare din urmă va avea loc un pic mai târziu). În acest moment, pictograma asociată trofeelor este reprezentată de o simplă steluță aurie, însă aceasta se va schimba, conform schemei din imaginea de mai jos.

Aceste pictograme noi vor beneficia și de modificări vizuale subtile menite să ofere indicii referitoare la cât de aproape sunt jucătorii de a accede la un nivel superior al trofeelor de pe PSN.

Acum că am aflat cum va schimba PlayStation 5 sistemul de trofee de pe PlayStation Network, apare un nou semn de întrebare: când va intra în vigoare acest nou sistem? Conform celor de la Sony, implementarea acestui nou sistem va începe în Europa chiar de astăzi și, în câteva zile, ar trebui să fie aplicat tuturor conturilor de PSN.

trofee PlayStation 5

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News