Care sunt diferențele dintre Xbox Series S și Xbox Series X?

Autor: Cosmin Aionita | 10.09.2020
Care sunt diferențele dintre Xbox Series S și Xbox Series X?

Știm deja că Microsoft a răspuns la aproape toate întrebările legate de iminenta apariție a consolelor Xbox Series X și Series X, ce urmează să-și facă apariția pe 10 noiembrie 2020, la prețurile de 499€, respectiv 299€.

Totuși, diferentele dintre cele două console nu erau tocmai clare, Microsoft dezvăluind doar specificațiile detaliate pentru Xbox Series X. Iată că și acest inconvenient a fost adresat: compania a prezentat o comparație detaliată între Series X și Xbox Series S.

xbox series

Compromisuri la aproape toate capitolele

Procesorul cu care va fi echipat Series S rămâne același AMD bazat pe arhitectura Zen 2, cu 8 nuclee, cu frecvențe însă un pic mai scăzute față de modelul Series X: doar 3,6GHz (când nu este utilizat SMT) sau 3,4GHz (atunci când este folosit SMT).

Cea mai mare diferență dintre cele două console se regăsește la nivelul cipului grafic: cele 52 unități de procesare din Series X (capabile de o putere cumulată de 12 TFLOPs) sunt înlocuite de numai 20 de unități, tactate la o frecvență redusă de numai 1,565 GHz, capabile de o putere de procesare de 4TFLOPs. Microsoft insistă că acest cip video ar fi suficient pentru a atinge 1440p (2560×1440) și 60 de cadre pe secundă.

Un alt downgrade este și cel al memoriei RAM incluse în Xbox Series S: doar 10GB, față de cei 16GB din Series X. Mai mult, această memorie va avea și o frecvență mai redusă: 8GB cu lățimea de bandă de 224GB/s și 2GB cu lățimea de bandă de numai 56GB/s.

În privința stocării, ambele console vor fi livrate cu SSD, însă Series S va beneficia de o capacitate înjumătățită: numai 512GB. Stocarea fiecărei console va putea fi însă extinsa cu ajutorul SSD-urilor proprietare de 1TB produse de Seagate pentru Microsoft.

Nu în ultimul rând, Xbox Series S nu va include unitatea optică 4K Blu-ray Ultra HD prezentă în modelul Series X.

Noile console Xbox Series X și Xbox Series S vor fi lansate pe 10 noiembrie 2020, la prețurile de 499€, respectiv 299€. Precomenzile să fie disponibile începând cu 22 septembrie 2020.

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News