Drepturile pentru jocurile Alan Wake revin la echipa producătoare

Autor: Cosmin Aionita | 02.07.2019
Drepturile pentru jocurile Alan Wake revin la echipa producătoare

Conform unui comunicat de presă emis astăzi, studioul Remedy Entertainment a încasat, pentru prima jumătate a anului curent, 2,5 milioane de euro din drepturile de autor rezultate în urma comercializării jocurilor precedente realizate de echipa finlandeză.

De asemenea, odată cu aceste încasări, Remedy Entertainment a redobândit drepturile de publicare a jocurilor din seria Alan Wake. Finlandezii deţineau deja drepturile asupra proprietăţii intelectuale Alan Wake, însă drepturile de publicare a jocurilor deja existente în serie, precum şi a unor eventuale titluri noi Alan Wake, aparţineau în continuare celor de la Microsoft, care nu s-au arătat interesaţi să investească într-o astfel de continuare.

Acum că Remedy Entertainment a redobândit drepturile complete asupra seriei Alan Wake, studioul finlandez poate realiza, oricând doreşte, o continuare pentru aventurile scriitorului horror. Bineînţeles, situaţia nu este atât de simplă, dezvoltarea unui astfel de joc necesitând un buget generos, pe care o entitate (fie că vorbim de Remedy, fie de un alt publisher partener) va fi nevoită să-l investească într-un asemenea proiect.

Momentan, Remedy Entertainment lucrează alături de publisher-ul 505 Games la un noul joc de acţiune Control, a cărui lansare este programată pentru finele acestei veri. Control îşi va face apariţia pe 27 august 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC (prin Epic Games Store).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News