Embracer Group, compania din spatele publisher-ului THQ Nordic, a cumpărat Gearbox

Autor: Cosmin Aionita | 03.02.2021
Embracer Group, compania din spatele publisher-ului THQ Nordic, a cumpărat Gearbox

Embracer Group, compania din spatele publisher-ului THQ Nordic, pare de neoprit, achiziționând Gearbox. În ultimii ani, numeroși jucători de pe piața divertismentului digital, precum Saber Interactive sau Koch Media (Deep Silver), au devenit subsidiari ai Embracer Group.

Lista de achiziții a celor de la Embracer Group tocmai s-a mărit astăzi cu trei achiziții majore. Cea mai importantă dintre acestea este fuzionarea cu The Gearbox Entertainment Company (Gearbox, pe scurt), în schimbul unei sume de 1,3 miliarde de dolari. Gearbox devine astfel al șaptelea subsidiar al Embracer Group, iar Randy Pitchford va continua să conducă compania. Pitchford și angajații Gearbox vor primi, de asemenea, un procentaj important de acțiuni în cadrul Embracer Group.

Deși va deveni cel de-al șaptelea grup operațional al Embracer Group, Gearbox va continua să activeze drept un studio independent, ce se va concentra în continuare pe experiențele de gaming interactive. Compania lui Randy Pitchford deține drepturile asupra unor serii de jocuri foarte populare, precum Borderlands, Brothers in Arms, Homeworld sau Duke Nukem.

Aspyr Media va dezvolta jocuri pentru grupul Embracer

De asemenea, Embracer Group, prin subsidiarul său Saber Interactive, a ajuns la o înțelegere cu fondatorii Aspyr Media pentru a achiziționa compania, suma totală a tranzacției ajungând la 450 de milioane de dolari.

Aspyr Media va continua să activeze independent sub brand-ul Saber Interactive, studioul având deja câteva jocuri aflate în proces de dezvoltare, printre care un titlu major, al cărui buget este de aproximativ 70 de milioane de dolari (zvonurile vorbesc că ar fi vorba despre o reimaginare a jocului Star Wars: Knights of the Old Republic).

Consolidare pe piața jocurilor dedicate dispozitivelor mobile

De asemenea, Embracer Group a ajuns la o înțelegere pentru a achiziționa Easybrain Limited, o companie din Cipru specializată pe jocurile video dedicate dispozitivelor mobile, în schimbul sumei de 640 de milioane de dolari. Easybrain va deveni astfel cel de-al optulea grup operativ subsidiar al grupului Embracer, va continua să activeze in mod independent și se va concentra pe jocurile de mobil, sub management-ul conducerii actuale a companiei.

Sursa: All Games Delta, All Games Delta, All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News