Epic Games plănuiește un film Fortnite?

Autor: Cosmin Aionita | 12.10.2021
Epic Games plănuiește un film Fortnite?

Cei de la Epic Games nu sunt străini de legăturile cu diverse universuri cinematografice, popularul joc Fortnite incluzând, nu de puține ori, personaje împrumutate din tot felul de filme de succes. Ei bine, se pare că Epic Games vrea să facă următorul pas în aceasta direcție, plănuind extinderea companiei în domeniul filmelor și serialelor TV.

Informația a fost dezvăluită de publicația The Information, inițiativa celor de la Epic Games făcându-și apariția pe fondul problemelor pe care compania le are în spațiul aplicațiilor mobile, în urma procesului pe care Epic îl poartă împotriva Apple și a interdicțiilor aplicate de colosul din Cupertino.

Foști angajați Lucasfilm s-au mutat la Epic Games

Conform reportajului publicat de The Information, trei foști angajați de rang înalt din cadrul Lucasfilm, printre care și Jason McGatlin (ex-vicepreședinte al diviziei de produse fizice), s-au alăturat celor de la Epic Games la începutul acestui an. Pe lângă McGatlin, Lynn Bartsch și Chris Furia (fosta conducătoare a diviziei de business, respectiv vicepreședintele diviziei de finanțare a producției din cadrul Lucasfilm) sunt celelalte două figuri importante ce s-au alăturat celor de la Epic Games, sugerând că viitoarele proiecte cinematografice sunt destul de sus pe lista de priorități a companiei.

The Information insistă asupra faptului că un film bazat pe jocul Fortnite a fost deja luat în considerare și discuțiile despre acesta au fost pornite. Nu se știe însă cât de avansat este proiectul în acest moment.

Viziunea conducătorului Epic Games

În ciuda situației delicate pe care Epic Games o întâmpină din cauza eliminării jocului Fortnite din magazinele de aplicații aferente sistemelor de operare iOS și Android, compania continuă să caute alte mijloace pentru a-și rotunji veniturile. Astfel, apariția unui film Fortnite (sau a altor proiecte de divertisment video bazate pe proprietățile sale intelectuale) devine din ce în ce mai probabilă.

De altfel, viziunea lui Tim Sweeney, conducătorul și fondatorul Epic Games, este deja cunoscută: acesta a tot vorbit despre un „metaverse”, care să reunească atât jocuri video, cât și alte produse de divertisment. De-a lungul timpului, compania a încheiat și diverse parteneriate, cum ar fi cel cu Sony, pentru a transforma viziunea lui Sweeney în realitate.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News