Evenimentul dedicat consolei PlayStation 5 a fost amânat

Autor: Cosmin Aionita | 02.06.2020
Evenimentul dedicat consolei PlayStation 5 a fost amânat

După o perioadă lungă de așteptare, pe parcursul căreia cei de la Sony s-au dovedit a fi foarte zgârciți în privința detaliilor suplimentare despre noua consolă PlayStation 5, lucrurile păreau să revină pe făgașul normal, compania confirmând un event digital ce ar fi urmat să fie difuzat pe 4 iunie 2020. Din păcate, după pandemia de COVID-19, noi evenimente nefericite i-au forțat pe cei de la Sony să ia o decizie radicală: evenimentul dedicat consolei PlayStation 5 a fost amânat.

Hotărârea celor de la Sony Interactive Entertainment a venit pe fondul protestelor de proporții din Statele Unite ale Americii. Scăpate deja de sub control, aceste mișcări de stradă au izbucnit în urma decesului cetățeanului afroamerican George Floyd, ucis în urma unei intervenții mai puțin ortodoxe a forțelor de ordine din Minneapolis. Mai exact, ofițerul de poliție Derek Chauvin a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd cel puțin șapte minute, în timp ce acesta era încătușat și întins pe jos cu fața la pământ.

Acest eveniment nefericit a adus din nou în prim plan problema rasismului, cu care State Unite ale Americii se confruntă încă de la formarea țării. Mai multe companii din domeniul tehnologiei, inclusiv Sony, au reacționat vis-à-vis de această problemă, publicând mesaje de susținerea a ideii că viețile cetățenilor contează, indiferent de rasa și culoarea acestora. De asemenea, mulți dintre angajații celor de la Sony Interactive Entertainment (inclusiv nume importante din Naughty Dog, studioul din spatele seriilor Uncharted și The Last of Us) au făcut, în nume personal, donații către organizațiile care luptă pentru aceste cauze. Valoarea acestor donații a fost mai apoi dublată, diferența fiind acoperită chiar de către Sony.

Fond de susținere a studiourilor independente producătoare de jocuri

Nu este pentru prima oară când Sony intervine în situații mai putin fericite: pentru a ajuta producătorii independenți de jocuri, ce au trecut (și încă trec) prin momente dificile din cauza pandemiei de COVID-19, compania a luat decizia de a aloca un fond de 10 milioane de dolari pentru susținerea acestor studiouri independente.

În aceste condiții, evenimentul dedicat prezentării jocurilor pentru PlayStation 5, ce urma să fie transmis pe 4 iunie 2020, a fost amânat până la o dată nederminată.

Rămâne de văzut dacă lansarea jocului The Last of Us Part II, amânată deja de câteva ori și programată acum pentru 19 iunie 2020, va avea de suferit de pe urma protestelor din Statele Unite ale Americii. Vă reamintim că Go4games este singura publicație din România care a avut ocazia să joace deja The Last of Us Part II, iar aici găsiți primele noastre impresii despre joc.

Sursa: PlayStation Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News