Faceți cunoștință cu Ghostwriter, o unealtă bazată pe AI menită să ajute scenariștii jocurilor Ubisoft

Autor: Cosmin Aionita | 22.03.2023
Faceți cunoștință cu Ghostwriter, o unealtă bazată pe AI menită să ajute scenariștii jocurilor Ubisoft
Foto: Ubisoft

După ce am văzut cum rutinele AI avansate pot ajuta echipele mai mici, sau chiar artiștii independenți, să dezvolte un joc video, Ubisoft este primul publisher major care își propune să integreze astfel de unelte în dezvoltarea propriilor titluri. În acest sens, compania a dezvăluit Ubisoft Ghostwriter, o unealtă bazată pe AI dezvoltată de echipa Ubisoft La Forge Montreal.

Ghostwriter a fost menit pentru a oferi asistență scenariștilor din cadrul companiei și pentru a le ușura sarcina de a scrie povești pentru jocurile Ubisoft. Mai exact, Ghostwriter este specializat în a genera dialoguri pentru NPC-urile pe care le întâlnești la tot pasul în jocurile open world ale companiei, având capabilitatea de a învăța din corecțiile și sugestiile făcute de utilizatorii săi umani.

Conform declarațiilor oficiale, odată eliberați de această sarcină repetitivă, scenariștii Ubisoft se vor putea concentra pe aspectele mai importante ale poveștilor din jocuri, precum crearea unor fire epice și personaje mai captivante, a unor dialoguri mai credibile și autentice între eroii principali și alte personaje importante, pe secvențele cinematice etc.

Ghostwriter ar putea deveni astfel un tool extrem de folositor pentru realizatorii viitoarelor titluri din seria Assassin’s Creed, spre exemplu. Rămâne de văzut în ce jocuri noi va utiliza Ubisoft această tehnologie bazată pe AI.

Sursa: Ubisoft

Urmărește Go4Games.ro pe Google News