Gamescom 2016 rămâne fără conferinţe de presă

Autor: Cosmin Aionita | 14.07.2016
Gamescom 2016 rămâne fără conferinţe de presă

Primul pas a fost făcut în cursul anului trecut, când Sony a anunţat că renunţă la obişnuita conferinţă de presă organizată cu ocazia Gamescom (cea mai mare convenţie dedicat jocurilor video de pe continentul european) în favoarea unui eveniment similar programat pentru Paris Games Week. În ciuda mişcării celor de la Sony, Microsoft s-a folosit de Gamescom 2015 pentru a organiza o conferinţă de presă în care au fost anunţate titluri precum Halo Wars 2 sau exclusivitatea temporara a jocului Rise of The Tomb Raider.

Iată că, pentru Gamescom 2016, toţi jucătorii majori de pe piaţă vor urma exemplul celor de la Sony din 2015, renunţând la a organiza conferinţe de presă la convenţia din Koln, Germania. În ciuda renunţării la ideea de a realiza conferinţe de presă, atât Sony, cât şi Microsoft, precum şi Electronic Arts vor fi prezenţi în cadrul Gamescom 2016 cu propriile standuri, prin intermediul cărora participanţii la eveniment vor putea încerca cele mai noi jocuri ale fiecărei companii, precum şi versiuni jucabile ale titlurilor ce urmează sa fie lansate în viitorul apropiat.

În privinţa celor de la Sony, cel mai probabil deţinătorul platformei PlayStation va opta din nou pentru o conferinţă de presă susţinută în cadrul Paris Games Week, care va avea loc de această dată în perioada 27-31 octombrie 2016.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News