Gamescom 2020: ce jocuri au fost prezentate în cadrul ceremoniei de deschidere

Autor: Cosmin Aionita | 28.08.2020
Gamescom 2020: ce jocuri au fost prezentate în cadrul ceremoniei de deschidere

Și anul acesta, în ciuda faptului că Gamescom 2020 a fost redus la un eveniment digital transmis online, am avut parte de ceremonia de deschidere “Opening Night Live”, prezentată de nelipsitul Geoff Keighley. Și după cum a fost promis, am avut parte de anunțuri despre jocuri deja dezvăluite, de secvențe și demonstrații de gameplay, dar și de suprize.

Call of Duty, deschizător de drumuri

Show-ul a început cu proaspăt anunțatul Call of Duty Black Ops: Cold War, unul dintre cele mai râvnite jocuri prezentate la Gamescom 2020. Raven Software ne-a informat că, în noul Call of Duty, jucătorul își va putea crea propriul personaj principal și, pe parcursul campaniei, va putea aborda anumite obiective facultative. De asemenea, Cold War va beneficia de mai multe finaluri, deznodământul fiind determinat de unele decizii pe care le faci de-a lungul jocului.

Mai mult, la finalul acestui segment am primit și o secvență cinematică din Call of Duty Black Ops: Cold War. Jocul va fi lansat pe 13 noiembrie 2020 pentru PlayStation 4, Xbox One și PC, edițiile pentru PlayStation 5 și Xbox Series X urmând să-și facă apariția atunci când aceste console vor deveni disponibile pe piață.

Unknown 9: Awakening este primul joc complet nou prezentat la Opening Night Live, fiind vorba despre un action adventure third person, ce pune un accent deosebit pe poveste. Jocul este realizat de noul studio Reflector, fiind gândit pentru consolele de generație viitoare și PC.

The Ancient Gods, Part One, primul expansion DLC single player pentru DOOM Eternal, a primit un prim trailer cu secvențe de gameplay, fiind dezvaluită și data sa de lansare: 20 octombrie 2020.

BioWare și-a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare pe “scena” de la Gamescom 2020, studioul deținut de EA confirmând că, într-adevăr, lucrează la următorul joc al seriei Dragon Age.

Surgeon Simulator 2 a primit o introducere pe măsură, de la Doc Brown din seria Back to The Future, interpretat de actorul Christopher Lloyd, jocul fiind disponibil chiar acum, pe PC, prin intermediul Epic Games Store.

Tot din seria jocurilor dezvăluite în cadrul acestui show face parte și Bridge Constructor: The Walking Dead, un crossover între seria ce presupune construcția de poduri și universul morților vii.

Studioul HappyGiant a dezvăluit un nou joc al seriei Sam & Max, prezentat prin intermediul unui scurt teaser, ce sugerează că vom avea de-a face cu un titlu VR.

Blizzard Entertainment nu a lipsit din cadrul acestui show, prezentând o nouă scurtă animație, de această dată dedicată viitorului World of Warcraft: Shadowlands, următorul expansion pack pentru popularul MMORPG, precum și un trailer cu secvențe de gameplay. A fost dezvăluită și data de lansare: World of Warcraft: Shadowlands va fi disponibil începând cu 27 octombrie 2020.

Focus Home Interactive urmează să aducă la viață o nouă porțiune a universului Warhammer în viitorul Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground.

Show-ul a continuat cu Crash Bandicoot 4: It’s About Time, despre care am aflat chiar de la producători că va include un nou bonus pentru jucătorii pasionați: secțiuni speciale numite “flashback tapes”, ce reiau momente din trecutul eroului marsupial, de pe vremea când se afla încă sub stăpânirea doctorului Neo Cortex și era forțat să rezolve niveluri-puzzle foarte dificile. Crash Bandicoot 4: It’s About Time sosește pe 2 octombrie 2020, în versiuni pentru PlayStation 4 și Xbox One.

A urmat o serie de reclame, dintre care s-a evidențiat un nou trailer pentru Outriders, noul shooter de tip Destiny pregătit de Square Enix și studioul People Can Fly pentru sfârșitul acestui an.

Teardown, de la studioul indie Tuxedo Labs, a fost încă unul dintre acele jocuri noi prezentate la Gamescom 2020, aducând aminte de stilul artistic din Minecraft, însă cu mediu de joc destructibil.

Little Nightmares II, joc anunțat la ediția precedentă Gamescom, a primit un nou trailer cu secvențe de gameplay, fiindu-i dezvăluită și data de lansare: 11 februarie 2021, pentru versiunile de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch și PC. Jocul va fi disponibil și pentru PlayStation 5 și Xbox Series mai târziu în cursul anului viitor, iar upgrade-urile de la PS4, respectiv Xbox One, vor fi gratuite.

WWE 2K Battlegrounds a primit un nou trailer, jocul arcade de wrestling urmând să fie disponibil începând cu 18 septembrie 2020.

Star Wars: Squadrons, noul shooter spațial din universul Războiului Stelelor, s-a bucurat de un trailer pentru campania single player, bogat în secvențe de gameplay. Star Wars: Squadrons va fi lansat pe 2 octombrie 2020, în ediții pentru PlayStation 4, Xbox One și PC, și va putea fi jucat în întregime și în VR.

De asemenea, The Sims 4, unul dintre cele mai populare jocuri ale celor de la EA, va primi un nou expansion inspirat din universul Star Wars: The Sims 4 Star Wars: Journey to Batoo va fi disponibil pe toate platformele începând cu 8 septembrie 2020.

Twelve Minutes, thriller-ul indie pregătit de Annapurna Interactive, a primit un nou trailer, fiind confirmat faptul că în distribuția jocului se vor regăsi actori de renume precum James McAvoy, Daisy Ridley și Willem Dafoe. Twelve Minutes urmează să fie lansat în curând pentru Xbox One, Xbox Series X și PC (Steam).

Godfall, jocul pregătit de Counterplay Games și Gearbox pentru PlayStation 5 și PC, a primit un nou teaser cu secvențe de gameplay. Godfall urmează să-și facă apariția simultan cu noua consolă Sony, în toamna târzie a acestui an.

Warframe Heart of Deimos, noul update pentru popularul joc Free-to-play, este disponibil acum pentru console și PC.

Mafia: Definitive Edition, remake-ul primului joc din seria Mafia, a primit un nou trailer în cadrul Gamescom 2020 Opening Night Live, jocul urmând să fie lansat pe 25 septembrie 2020 pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

A urmat Lemnis Gate, un concept interesant de first person shooter multiplayer, în care bătăliile se dau pe ture în cadrul unor bucle temporale de numai 25 de secunde.

Star Wars și-a făcut din nou apariția la Gamescom 2020, de această dată sub forma amuzantului LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, ce va spune din nou povestea din toate cele nouă filme, în maniera caracteristică titlurilor LEGO. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga a primit un nou trailer cu secvențe de gameplay, jocul urmând să fie lansat în primăvara anului 2021.

Struggling este un nou platformer cu elemente de puzzle, disponibil chiar acum pe PC (Steam) și Nintendo Switch.

Remasterizările continuă pentru titlurile seriei Age of Empires: Age of Empires III Definitive Edition își va face apariția pe PC, prin intermediul serviciului Xbox Game Pass, precum și prin Steam, începând cu 15 octombrie 2020.

Chorus, unul dintre jocurile next-gen anunțate acum trei luni în cadrul event-ului Inside Xbox, a beneficiat de un nou trailer cu secvențe de gameplay. Shooter-ul spațial își va face apariția în 2021.

Fall Guys: Ultimate Knockout, unul dintre cele mai populare jocuri video ale momentului pe PlayStation 4 și PC, urmează să primească un update consistent din partea producătorilor, aceștia prezentând noutățile ce vor sosi în cel de-al doilea sezon Fall Guys.

Wasteland 3 a primit, la rândul său, un nou trailer, RPG-ul celor de la inXile Entertainment fiind disponibil de astăzi pe PlayStation 4, Xbox One și PC.

Vince Zampella, conducătorul studioului Respawn Entertainment, a prezentat apoi Medal of Honor: Above and Beyond, un nou joc al seriei de shootere plasate în cel de-al Doilea Război Mondial, de această dată dezvoltat exclusiv pentru dispozitivele VR Oculus Rift. Medal of Honor: Above and Beyond urmează să fie lansat mai târziu în cursul acestui an.

Spellbreak, titlul de acțiune multiplayer ce implică bătălii între magi, va fi lansat în regim Free-to-play începând cu 3 septembrie 2020, în versiuni pentru PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One și PC (Epic Games Store).

La Gamescom 2020, am primit și un nou trailer și Xbox Game Pass, serviciul celor de la Microsoft ce oferă peste 100 de jocuri pentru PC, consolele Xbox și, în viitor, pe dispozitivele mobile prin tehnologia de game streaming xCloud.

Turrican, un titlu clasic al studioului Factor 5, urmează să primească o versiune modernizată.

Sfârșit sub semnul viitorului PlayStation 5

Penultimul dintre aceste jocuri prezentate în cadrul Gamescom 2020 Opening Night Live a fost Destiny 2: Beyond Light, viitorul expansion pentru titlul celor de la Bungie, ce-și va face apariția pe 10 noiembrie 2020. De această dată, am aflat mai multe detalii despre noua abilitate întunecată Stasis.

Show-ul Gamescom 2020 Opening Night Live a fost încheiat de unul dintre cele mai așteptate jocuri pentru viitorul PlayStation 5 – Ratchet & Clank: Rift Apart. Am avut parte de un demo complet al noului titlu de la Insomniac Games, precum și confirmarea că jocul nu va avea ecrane de loading și urmează să fie lansat curând dupa apariția pe piață a viitoarei console de la Sony.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News