Generaţia următoare de console, aşteptată în 2013

| 26.07.2012
Generaţia următoare de console, aşteptată în 2013

Deşi startul viitoarei generaţii de console va fi dat chiar în acest an de către Nintendo Wii U, majoritatea atenţiei este deja îndreptată către noile sisteme de joc pe care Sony şi Microsoft urmează să le lanseze. Şi, chiar dacă cei doi giganţi încă prefera să păstreze liniştea în privinţa viitoarelor PlayStation 4 sau Xbox 720 (denumiri încă neconfirmate în mod oficial), din ce în ce mai multe surse confirmă iminenta lansare a acestor noi console în cursul anului viitor.

Una dintre acestea era CV-ul lui Andrew Aye, lead engineer în cadrul echipei de la Infinity Ward (autorii seriei Call of Duty), care lista că următorul proiect al companiei va fi lansat pe Xbox 360, PlayStation 3, PC (DirectX 11) şi o serie de platforme încă neanunţate. Având în vedere că iteraţia din acest an a seriei Call of Duty – Black Ops 2va face pasul către DirectX 11, atunci se poate lesne presupune că viitorul titlu, probabil Modern Warfare 4, va fi lansat şi pe următoarea generaţie de console Xbox, ce mai mult ca sigur că va fi bazată pe acest API Microsoft. Şi cum Call of Duty apare de obicei în luna noiembrie a fiecărui an, cel mai probabil viitoarele console vor fi deja pe piaţă în toamna lui 2013.

PlayStation Xbox

Acelaşi gen de concluzii pot fi trase şi după apariţia unor noi anunţuri de angajare venite din partea veteranilor de la id Software, autorii unor serii de legendă precum DOOM sau Quake, precum şi a mai noului RAGE. Anunţul acestora se limitează la a menţiona că viitorii angajaţi vor lucra la un titlu încă neanunţat (DOOM 4? Quake 5? RAGE 2?), ce urmează a fi lansat pe consolele de generaţie viitoare. Poate vom afla mai multe detalii la ediţia din acest an a convenţiei QuakeCon, ce urmează să se desfăşoare în intervalul 2-5 august 2012 în Dallas, Texas.

De altfel, interesul faţă de piaţa casual, arătat atât de Microsoft, cât şi de Sony, la ediţia din acest an a târgului E3 indică faptul ca ambele companii îşi pregătesc artileria grea pentru viitorul apropiat, existând indicii că studiourile interne ale acestora pregătesc deja titluri pentru viitoarea generaţie de PlayStation şi Xbox.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News