Industria jocurilor video a revenit cu picioarele pe pământ după un 2020 nebun

Autor: Adrian Popa | 10.08.2021
Industria jocurilor video a revenit cu picioarele pe pământ după un 2020 nebun
Foto: Profimedia Images

Marii jucători din industria jocurilor video au consemnat scăderi ale veniturilor în cel de-al doilea trimestru al acestui an. Declinul a venit după un an 2020 în care au fost doborâte recorduri în domeniu. Unii analiști au avertizat, însă, că ritmul de creștere este nesustenabil.

Singurul domeniu care și-a continuat creșterea în cel de-al doilea trimestru al anului a fost mobile gamingul.

Sony a raportat, în perioada mai – iunie 2021, un profit cu 40% mai mic comparativ cu perioada similară din 2020. A scăzut ușor și numărul abonaților serviciului PlayStation Plus, ceva ce se întâmplă foarte rar.

Vânzările Nintendo Switch, cea mai populară consolă video din lume, au scăzut, în aceeași perioadă, cu 22%. Veniturile din software ale companiei japoneze au consemnat și ele un declin de 10%. Nintendo nu a avut nicio lansare importantă de joc în acest an.

Marii publisheri, precum Electronic Arts, Take-Two Interactive sau Ubisoft, au raportat, de asemenea, declinuri ale profiturilor sau vânzărilor în perioada analizată.

Vânzările de jocuri pentru console video au fost și ele în scădere, deoarece mulți dezvoltatori și-au amânat lansările unor titluri importante pentru 2022, de teamă să nu repete scandalul Cyberpunk 2077. Jocul produs de CD Projekt Red a fost lansat nefinisat și a dezamăgit armatele de gameri care l-au așteptat cu mare interes.

În mai, firma de cercetare a pieței Newzoo a estimat că industria jocurilor video va consemna un declin de 1% în acest an. „Acesta este anul în care facem o corecție ușoară la ceea ce a fost un an 2020 nebun pentru piața jocurilor video”, a declarat Tom Wijman, reprezentant al companiei.

El a recunoscut că este o raritate să raportezi un declin pe această piață, care crește accelerat de mulți ani.

Sursa: Protocol

CITEȘTE ȘI:

Recomandare: 5 mini PC-uri potrivite pentru gaming

Motivul pentru care Kai Havertz, de la Chelsea, poartă tricou cu numărul 29 are legătură cu jocurile video

Urmărește Go4Games.ro pe Google News