Sony va continua să cumpere studiouri. Noi jocuri PlayStation vor fi lansate și pe PC

Autor: Cosmin Aionita | 31.08.2020
Sony va continua să cumpere studiouri. Noi jocuri PlayStation vor fi lansate și pe PC

Într-un raport proaspăt emis de corporația Sony în privința activității sale din 2020, au fost făcute câteva mențiuni interesante referitoare la ce rezervă viitorul pentru Sony Interactive Entertainment, divizia ce se ocupă de consolele PlayStation și jocurile video dedicate acestora. Spre exemplu, anumite jocuri PlayStation vor continua să fie lansate și pe PC.

Astfel, așa numitele jocuri first-party, dezvoltate și comercializate chiar de către Sony Interactive Entertainment, rămân o prioritate pentru companie, fiind considerate foarte importante pentru dezvoltarea și creșterea ecosistemului PlayStation.

Achiziții de noi studiouri

În acest scop, Sony Interactive Entertainment va continua să investească atât în creșterea numărului de angajați și îmbunătățirea condițiilor de lucru din cadrul propriilor studiouri, precum și în achiziția de noi astfel de echipe producătoare care să se alăture grupului Worldwide Studios (WWS), rebranduit de curând sub denumirea PlayStation Studios.

Cea mai recentă astfel de achiziție făcută de Sony este cea a studioului Insomniac Games (seria Ratchet & Clank, Marvel’s Spider-Man), acesta alăturându-se familiei WWS în luna august a anului trecut.

La sfârșitul lunii mai 2020, grupul Worldwide Studios includea nu mai puțin de 14 studiouri producătoare de jocuri, printre care se regăsesc nume grele precum Naughty Dog (seriile Uncharted și The Last of Us), Santa Monica Studio (seria God of War), Bend Studio (Days Gone), Sucker Punch (Ghost of Tsushima, seria inFamous), Guerrilla Games (seriile Killzone și Horizon), Media Molecule (seria Little Big Planet, Dreams), Polyphony Digital (seria Gran Turismo) sau Insomniac Games.

Folosind această rețea de studiouri dezvoltatoare, dar și colaborările directe cu alți realizatori de jocuri, precum și parteneriatele pe care Sony le are cu publisheri terți, compania intenționează să accelereze procesul de a oferi conținut nou, original, special dezvoltat pentru noul PlayStation 5, capabil să înlesnească adopția viitoarei console.

Jocurile PlayStation vor continua să fie lansate și pentru PC

De asemenea, compania nu s-a ferit să recunoască faptul ca noi jocuri first party din portofoliul Sony Interactive Entertainment își vor face apariția pe PC, pentru a mări profitul înregistrat de divizia PlayStation.

Cel mai recent exemplu în acest sens este Horizon: Zero Dawn, după ce alte foste titluri exclusive pentru PlayStation, precum Journey sau Detroit: Become Human, și-au făcut apariția și pentru PC. De asemenea, Death Stranding, joc realizat de Kojima Productions și lansat pe PS4 chiar sub egida Sony în toamna anului trecut, a fost publicat și pe PC, prin intermediul publisher-ului 505 Games.

PlayStation 5 urmează sa fie lansat în toamna târzie a acestui an.

Sursa: Sony

Urmărește Go4Games.ro pe Google News