Microsoft închide studiouri şi anulează jocuri

Autor: Cosmin Aionita | 08.03.2016
Microsoft închide studiouri şi anulează jocuri

După ce tocmai începuse o nouă ofensivă pe piaţa jocurilor pentru PC, confirmând că titluri precum Quantum Break, Forza Motorsport 6: Apex sau Killer Instinct: Season 3 îşi vor face apariţia şi în versiuni pentru Windows 10, Microsoft vine şi cu veşti mai puţin plăcute.

Astfel, compania a organizat o evaluare a propriilor studiouri şi a ajuns la concluzia că Fable Legends, cel mai nou proiect al Lionhead Studios pentru Xbox One şi Windows 10, va fi anulat complet, după ce jocul suferise deja câteva amânări. Odată cu anularea lui Fable Legends, Microsoft doreşte să închidă Lionhead Studios, compania purtând discuţii în acest sens cu angajaţii studioului.

Lionhead Studios a fost înfiinţat în 1996 de legendarul Peter Molyneux, studioul fiind achiziţionat de Microsoft în 2006. De-a lungul anilor, Lionhead Studios a lansat jocuri precum seria Fable, Black and White sau The Movies.

Pe aceeaşi listă neagră a Microsoft se află şi echipa daneză de la Press Play Studios, responsabilă pentru simpaticele Max & The Magic Marker şi Max: The Curse of Brotherhood. În urma închiderii studioului, jocul la care lucrau danezii – Project Knoxville – a fost, la rândul său, anulat.

Deşi a făcut aceste mutări nu neapărat plăcute, Microsoft a ţinut să-şi asigure fanii că divizia de gaming a companiei va susţine în continuare dezvoltarea de jocuri şi proprietăţi intelectuale noi, două exemple în acest sens fiind Quantum Break al celor de la Remedy Entertainment (aşteptat pe 5 aprilie 2016 pentru Xbox One şi Windows 10) sau Sea of Thieves al studioului Rare.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News