Microsoft pornește Xbox Cloud Gaming pentru PC și dispozitivele Apple. Serviciul nu este disponibil în România

Autor: Cosmin Aionita | 20.04.2021
Microsoft pornește Xbox Cloud Gaming pentru PC și dispozitivele Apple. Serviciul nu este disponibil în România
Foto: Microsoft

În toamna anului trecut, Microsoft a lansat propriul serviciu de streaming de jocuri video, integrat în cadrul abonamentului Xbox Game Pass Ultimate. Xbox Cloud Gaming, dezvoltat sub denumirea de Project xCloud, permitea abonaților Xbox Game Pass Ultimate să joace o selecție de peste 100 de titluri, printre care și toate creațiile noi ale Xbox Game Studios, pe dispozitive Android, prin streaming, fără a avea nevoie de o consolă Xbox sau de un PC de gaming.

Ei bine, începând de astăzi, Microsoft a început să trimită invitatii către unii abonați ai serviciului Xbox Game Pass Ultimate, invitându-i să testeze platforma Xbox Cloud Gaming, în versiunea sa beta, și pentru PC-urile cu Windows 10 sau dispozitivele mobile de la Apple, prin intermediul browserelor.

Serviciile Xbox nu sunt disponibile în România

Mai exact, Microsoft va lansa site-ul xbox.com/play, unde abonații invitați vor putea încerca peste 100 de jocuri incluse în serviciului Xbox Game Pass prin intermediul browserelor Edge, Google Chrome sau Safari. Din păcate, aceasta sesiune de testare beta este limitată la participanții din 22 țări, cele în care serviciul de game streaming de la Microsoft funcționează.

Din păcate, România nu este inclusă pe această listă. De fapt, țara noastră nu primește niciun fel de suport din partea celor de la Microsoft în ceea ce privește divizia de jocuri video a companiei: consolele Xbox nu sunt comercializate în mod oficial aici, iar serviciile online legate de platforma Xbox Live (magazinul Xbox Store, serviciul Xbox Game Pass) nu sunt disponibile pentru conturile Microsoft înregistrate cu o adresă din România.

Xbox rămâne astfel singurul actor major de pe scena jocurilor video ce refuză să-și ofere serviciile în România. Sony PlayStation și Nintendo permit realizarea conturilor cu adrese românești și accesul acestora la majoritatea serviciilor online asociate consolelor PlayStation și Switch, în timp ce soluțiile de game streaming NVIDIA GeForce Now și Google Stadia pot fi accesate și din țara noastră.

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News