Un nou Need for Speed va sosi în 2022, iar Battlefield 6 anul acesta

Autor: Cosmin Aionita | 02.03.2021
Un nou Need for Speed va sosi în 2022, iar Battlefield 6 anul acesta

Electronic Arts a făcut câteva anunțuri interesante, dezvăluindu-și astfel o parte dintre planurile pe care publisher-ul la are pentru viitorul apropiat. Astfel, echipa de la Criterion Games, responsabilă acum pentru seria Need for Speed, a primit o nouă sarcină: asistarea studioului DICE la realizarea noului joc din seria Battlefield, care ar urma să fie lansat în cursul acestui an. Astfel, următorul joc Need for Speed va mai întârzia până în 2022.

Laura Miele, Chief Studios Officer în cadrul Electronic Arts, a caracterizat această decizie drept una logică, cauzată atât de condițiile dificile de lucru impuse de pandemia de COVID-19, cât și de faptul că publisher-ul va avea deja cel puțin un joc cu mașini pe piață în toamna acestui an, ce va proveni de la Codemasters (companie recent achiziționată de EA). Astfel, s-a făcut acest pas pentru a evita “canibalizarea” reciprocă a noului Need for Speed cu jocul de curse pregătit de Codemasters, dar și pentru a eficientiza dezvoltarea viitorului joc Battlefield.

Următorul joc Need for Speed va fi lansat în 2022

De asemenea, Miele a dat asigurări că nu se pune problema ca viitorul titlu Need for Speed să fie anulat, iar Criterion Games va reveni la cârma proiectului imediat ce Battlefield 6 va fi finalizat, noua lansare din cadrul seriei NFS urmând să aibă loc în 2022.

Este de notoriatate faptul că, în urma unor titluri ale seriei mai puțin reușite, Need for Speed a fost retras de la studioul Ghost Games, care a fost și desființat, fiind însărcinat din nou celor de la Criterion Games. De altfel, NFS Hot Pursuit Remastered, cea mai recentă iterație a seriei, a avut la bază tot un joc realizat și lansat inițial de Criterion în 2010. Alături de acesta, cei de la Criterion Games au fost responsabili și pentru Need for Speed: Most Wanted (2012), precum și pentru întreaga serie Burnout.

Sursa: Polygon

Urmărește Go4Games.ro pe Google News