Nintendo la E3 2012: Wii U şi cam atât

| 06.06.2012
Nintendo la E3 2012: Wii U şi cam atât

Având în vedere că Nintendo urma să prezinte noua consolă Nintendo Wii U şi jocurile dedicate acesteia, conferinţa acestora a fost una dintre cele mai aşteptate din cadrul E3 2012. Şi totuşi, japonezii de la Nintendo au demonstrat încă o dată că nu stăpânesc metodele de promovare necesare pentru a convinge publicul vestic. Nu au menţionate nici specificaţiile tehnice ale consolei, nici data exactă de lansare şi nici preţul la care Wii U va fi comercializat.

Totuşi, conferinţa a debutat îmbucurător, cu prezenţa pe scena a legendarului designer Shigeru Miyamoto (creatorul seriilor Mario şi Legend of Zelda), care a confirmat că lucrează la Pikmin 3 pentru Nintendo Wii U, prezentând primele secvenţe din joc.

Au fost prezentate apoi facilităţile online ce vor acompania Nintendo Wii U, printre care Nintendo Network, noua reţea de socializare Miiverse (destul de limitată şi cu o interfaţă mult prea copilaroasă pentru a constitui o ameninţare pentru Xbox Live, PSN sau Steam), precum şi serviciile Netflix, YouTube, Hulu, Amazon Video (toate deja prezente în oferta concurenţei).

Chiar dacă nu au fost oferite detalii despre consola propriu-zisă, Nintendo a prezentat în detaliu noul controller echipat cu touchscreen, pe care japonezii l-au botezat Nintendo Wii U GamePad. Se vor putea folosi până la două astfel de controllere cu fiecare consolă Wii U.

A urmat apoi primul mare titlu realizat pentru Nintendo Wii U: New Super Mario Bros. U. Fără îndoială, fanii Mario vor fi încântaţi de revenirea deja faimosului instalator Italian; din păcate, deşi jocul a fost gândit pentru o consolă HD, grafica în continuare rivalizează cu jocurile gratuite realizate în Flash şi nu se poate compara cu titluri precum Rayman Origins.

Invitaţi pe scenă au fost apoi reprezentaţii Warner Bros. Games, care au prezentat două titluri ce urmează a fi lansate pe noul Wii U. Primul dintre acestea a fost Batman: Arkham City – Armored Edition, o portare a jocului apărut anul trecut pe PC, Xbox 360 şi PlayStation 3. Armored Edition va include însă conţinut suplimentar, special adaptat pentru opţiunile oferite de GamePad-ul Wii U.

Tot de la Warner Bros. va veni şi Scribblenauts Unlimited, un titlu ce se înscrie în linia copilaroasă atât de caracteristică produselor promovate de Nintendo. Pe lângă Wii U, Scribblenauts Unlimited urmează să fie lansat şi pe Nintendo 3DS.

Ulterior, a fost prezentat un montaj cu alte titluri ce vor fi la rândul lor lansate pe Nintendo Wii U. Din păcate, majoritatea covârşitoare a acestor jocuri este alcătuită din portări venite de pe Xbox 360, PlayStation 3 sau PC: Darksiders 2, Mass Effect 3, Tank! Tank! Tank!, Tekken Tag Tournament 2, Trine 2 Directors Cut, Ninja Gaiden 3: Razor’s Blade şi Aliens: Colonial Marines.

După enumerarea acestor titluri dedicate gamerilor veterani, Nintendo s-a întors la ceea ce a învăţat să facă cel mai bine în ultimii ani: jocurile casual. Şi ce titlu poate fi mai potrivit pentru a prezenta această categorie de jocuri decât Wii Fit U, care va avea din nou la bază perifericul Balance Board?

Tot din acest domeniu face parte şi SiNG (titlu provizoriu), o clonă de Singstar în care versurile melodiei interpretate vor fi afişate direct pe ecranul GamePad-ului Wii U.

Apoi, atenţia s-a mutat către consola portabilă Nintendo 3DS şi titlurile ce urmează a fi lansate pentru aceasta. Din nou în prim plan a fost Mario, New Super Mario Bros. 2 fiind aşteptat pentru 3DS pe 19 august 2012.

Instalatorul Italian îşi va face apariţia şi în Paper Mario: Sticker Stars, joc ce va fi lansat atât retail, cât şi în regim digital în sezonul sărbătorilor de iarnă din acest an.

Tot în aceeaşi perioadă este aşteptat şi Luigi’s Mansion: Dark Moon pentru Nintendo 3DS.

Nu a lipsit nici montajul cu cele mai importante titluri pentru 3DS ce urmează a fi lansate de publisherii parteneri: Castlevania: Mirror of Fate, Epic Mickey: Power of Illusion, Scribblenauts Unlimited sau Kingdom Hearts 3D.

Conferinţa a continuat în aceeaşi notă copilarească cu prezentarea lui LEGO City Undercover pentru Wii U, un titlu open-world oarecum asemănător cu Grand Theft Auto, în care, bineînţeles, lumea de joc va fi construită din cărămizi LEGO. LEGO City Undercover va beneficia şi de o versiune mobilă pentru Nintendo 3DS.

Scena a fost cedată apoi invitaţilor de la Ubisoft, care au prezentat două dintre cele mai importante jocuri pe care le vor lansa pentru Nintendo Wii U. Primul dintre acestea a fost Just Dance 4, noutatea fiind reprezentată de faptul că jucătorul ce mânuieşte GamePad-ul Wii U le poate stabili coregrafia celor care „dansează” cu ajutorul vechilor Wiimotes.

Mult mai promiţător pare a fi ZombiU, un first person shooter infestat de zombies, în care jucătorii vor fi nevoiţi să folosească GamePad-ul pentru gestionarea inventarului şi analizarea mediului înconjurător.

Apoi a urmat acelaşi montaj cu jocuri pentru Wii U pe care Ubisoft l-a prezentat şi în cadrul propriei conferinţe de presă: Assassin’s Creed III, Rayman Legends, Rabbids Land, Your Shape Fitness Evolved 2013, Sports Connection, Avengers: Battle for Earth sau Skid to Victory.

În încheiere, reprezentanţii Nintendo au ţinut morţis să prezinte „parcul de distracţii virtual” NintendoLand, o colecţie de mini-games inspirate din toate francizele importante ale publisherului japonez.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News