Noi informații despre Street Fighter 6. Demo-ul gratuit este disponibil acum

Autor: Cosmin Aionita | 23.04.2023
Noi informații despre Street Fighter 6. Demo-ul gratuit este disponibil acum
Foto: Capcom

Capcom a difuzat un întreg showcase dedicat jocului Street Fighter 6, prezentat de rapper-ul Lil Wayne. Acest show a adus informații noi despre joc, precum detalii suplimentare despre modul World Tour, despre opțiunile de accesibilitate, despre conținutul post-lansare, dar și vestea lansării unui demo, disponibil chiar acum pentru consolele PlayStation.

World Tour

Modul single player World Tour, care va servi drept “povestea jocului”, va include o locație numită Nayshall, o națiune fictivă “pierdută” într-un colț al Asiei. Aici veți cunoaște Maeștri emblematici, de la care veți putea învăța și dobândi mișcări noi pentru luptătorul vostru, pe care îl veți putea personaliza în detaliu.

Modul World Tour va include și o serie de elemente ce amintesc de jocurile RPG. Veți putea consuma diferite alimente în timpul luptelor sau în localurile din lumea de joc pentru a recupera viață, pentru a primi diferite avantaje sau a reduce anumite efecte negative. Pe măsură ce luptătorul vostru va avansa în nivel, veți câștiga Skill Points, ce vor putea investite într-un Skill Tree care vă va permite personalizarea și extinderea arsenalului de mișcări speciale.

Toate cele 18 personaje jucabile disponibile în momentul lansării vor juca rolul de Maeștri în modul World Tour: îi veți putea câștiga drept aliați dacă le completați misiunile sau le oferiți diferite cadouri. Legarea de relații cu figurile emblematice ale seriei Street Fighter va răsplăti jucătorii cu secvențe cinematice noi.

Iar luptătorii creați în World Tour vor putea fi duși în Battle Hub, unde vor putea înfrunta online personajele similare create de fanii Street Fighter din toată lumea.

Opțiuni de accesibilitate

În privința opțiunilor de accesibilitate, Street Fighter 6 promite efecte sonore capabile să informeze jucătorii, auditiv, referitor la distanța pe care o au până la adversar, nivelul de înălțime al atacurilor efectuate, cantitatea de Drive Gauge rămasă și multe alte astfel de elemente.

Atât începătorii, cât și jucătorii veterani vor putea profita de tutorialele incluse în joc, ghiduri detaliate pentru fiecare luptător, dar și Combo Trials, ce își propun să vă învețe mecanicile de bază ale fiecărui personaj din Street Fighter 6.

De asemenea, pe lângă schemele de control Classic și Modern, jocul va oferi și așa-zisul Dynamic Control Type, unde veți avea de apăsat un singur buton de Auto-Attack, iar AI-ul vă va asista în realizarea de mișcări speciale și combo-uri.

Moduri de joc

Nu va lipsi nici modul clasic Arcade, unde veți înfrunta o succesiune de personaje controlate de computer și veți afla mai multe detalii despre povestea din spatele fiecărui luptător din Street Fighter 6. Completarea modului Arcade alături de fiecare personaje va debloca și ilustrații noi în Gallery, iar scorul obținut va fi adăugat leaderboard-urilor mondiale, pentru a putea fi comparat cu performanțele înregistrate de alți jucători.

Va exista și un mod de joc bazat pe echipe, în care veți putea înfrunta alți jucători (sau computer-ul) în meciuri 5 vs 5, având posibilitatea de a personaliza formatul acestor înfruntări după propriile preferințe (single elimination, double elimination etc.).

Modul Extrem Battle va introduce o sumedenie de reguli ce vor putea fi activate și personalizate, care mai de care mai trăsnite, numai bune pentru a vă distra la o petrecere alături de prieteni.

Nu în ultimul rând, veți putea crea Custom Rooms, pentru a juca online alături de alți utilizatori. Fiecare astfel de camera va putea găzdui până pe 16 jucători și va beneficia de patru „cabinete” separate, ce pot fi atribuite individual câte unui mod de joc precum 1 vs 1, Extreme Battle sau Training, alături de opțiunea de a acomoda și spectatori.

Și în cazul confruntărilor ranked, Capcom va lua masuri pentru a încuraja cât mai mulți jucători să participe la aceste meciuri, majoritatea fiind legate de protecții oferite utilizatorilor de rank-uri diferite împotriva retrogradării într-un rank inferior.

Battle Damage și personaje DLC

Ca o noutate pentru seria Street Fighter, cel de-al șaselea titlu numerotat va introduce și sistemul Battle Damage. Astfel, în timpul luptelor, personajele vor începe să transpire din ce în cel mai mult, vor fi afectate de lovituri, făcându-și apariția tăieturi sau vânătăi vizibile, hainele se vor degrada etc. Reprezentarea grafică a Battle Damage va fi disponibilă doar în anumite moduri de joc offline și va putea fi dezactivată prin intermediul meniului de setări.

Capcom a oferit detalii și despre personajele suplimentare ce vor fi adăugate în Street Fighter 6 pe parcursul primului an de la apariția jocului. Astfel, Rashid of the Turbulent Wind, personaj ce a debutat în Street Fighter V, va reveni în SF6 în vara acestui an. Enigmaticul A.K.I. va fi adăugat în toamna lui 2023, în timp ce Ed se va alătura distribuției de luptători jucabili din SF6 la începutul anului viitor. În fine, legendarul Akuma va fi adăugat în primăvara lui 2024.

Toate cele patru personaje suplimentare, odată lansate, își vor face apariția și drept Maeștri în modul World Tour și vor fi disponibile gratuit pentru posesorii edițiilor Deluxe și Ultimate ale jocului Street Fighter 6.

Demo gratuit, disponibil acum

Versiunea demo a jocului Street Fighter 6 este disponibilă acum gratuit, prin PlayStation Store, pentru consolele PlayStation 5 și PlayStation 4. Acest demo include secțiunea de tutorial a jocului, precum și modurile Character Guide pentru personajele Luke și Ryu. De asemenea, vă veți putea crea propriul luptător pentru modul World Tour, pe care, dacă alegeți să cumpărați jocul, le veți putea transfera și către varianta completă de Street Fighter 6.

Demo-ul Street Fighter 6 își va face apariția și pentru Xbox Series X|S și PC pe 26 aprilie 2023.

Street Fighter 6 va fi lansat pe 2 iunie 2023, în ediții pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S și PC.

Sursa: Capcom

Urmărește Go4Games.ro pe Google News