Street Fighter 6 va fi lansat în 2023. Ce inovații promite jocul

Autor: Cosmin Aionita | 06.06.2022
Street Fighter 6 va fi lansat în 2023. Ce inovații promite jocul
Foto: Capcom

După dezvăluirea inițială a jocului, Capcom revine cu noi detalii legate de Street Fighter 6. Programat pentru 2023, jocul va reprezenta următorul pas în evoluția seriei Street Fighter, ce a înregistrat vânzări de peste 47 de milioane de exemplare de la debutul său de acum 35 de ani.

Street Fighter 6 este construit folosind motorul grafic proprietar RE Engine (folosit și pentru Devil May Cry 5 sau Resident Evil Village) și va include nu mai puțin de trei moduri de joc: Fighting Ground, World Tour și Battle Hub. Vor fi adăugate și inovații de gameplay, dar și o componenta vizuală îmbunătățită. Jocul va fi disponibil pe consolele PlayStation 5, PlayStation 4 și Xbox Series X|S, alături de PC.

Comentariu în timp real și un nou mod Story

De asemenea, în Street Fighter 6 vom avea parte de un sistem nou de comentariu al meciurilor în timp real, vocile fiind asigurate de Jeremy „Vicious” Lopez și Ryutaro „Aru” Noda, comentatori populari în rândul comunității fanilor jocurilor de fighting.

Pe lângă schema clasică de control, Street Fighter 6 va oferi și o astfel de opțiune modernizată, prin intermediul căreia mișcările speciale vor fi mai simplu de executat. Nu în ultimul rând, sistemul de luptă va primi o adăugire importanta, sistemul Drive, ce va fi utilizat pentru executarea unor tehnici speciale ofensive sau defensive, precum Drive Impact, Drive Parry, Overdrive Art, Drive Rush sau Drive Reversal.

Moduri de joc apreciate de fanii seriei, precum Arcade Mode, meciurile online, Training Mode sau versus local vor fi incluse în viitoarea experiență Fighting Ground. De asemenea, modul World Tour va reprezenta o noutate majoră pentru franciza Street Fighter, acesta fiind gândit drept o poveste single player extinsă, ce va permite jucătorilor să-și lase propriile amprente asupra universului seriei.

În privința luptătorilor ce vor fi incluși în Street Fighter 6, Capcom a dezvăluit momentan două nume clasice – Ryu și Chun-Li –, alături de Luke (recent adăugat și în Street Fighter V) și debutantul Jamie, un expert în breakdancing. Restul distribuției va fi dezvăluit mai târziu în cursul acestui an.

Street Fighter 6 va fi lansat în 2023 pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S și PC.

Street Fighter 6
Foto: Capcom

Sursa: Capcom

Urmărește Go4Games.ro pe Google News