Noul joc Indiana Jones va fi lansat doar pentru Xbox și PC

Autor: Cosmin Aionita | 26.06.2023
Noul joc Indiana Jones va fi lansat doar pentru Xbox și PC
Foto: Lucasfilm

La începutul anului 2021, Bethesda anunța un parteneriat cu Lucasfilm Games prin intermediul căruia studioul Machine Games urma să realizeze un joc nou Indiana Jones. Nu foarte multe lucruri s-au mai auzit apoi despre această inițiativă, interesul pentru joc reapărând acum cu ocazia lansării noului film din serie (Indiana Jones and the Dial of Destiny), dar și a audierilor din procesul cu care FTC încearcă să oprească preluarea Activision Blizzard de către Microsoft.

Conform informațiilor dezvăluite în cadrul acestor audieri, jocul dezvoltat de Machine Games (studio deținut de Bethesda) va fi lansat doar pentru consolele Xbox și PC, cu toate că publisher-ul planificase inițial să publice acest titlu pe toate platformele. Această decizie a fost întoarsă însă la câteva luni după anunțul inițial, atunci când Microsoft a achiziționat Bethesda, iar înțelegerea a fost renegociată cu Disney (care deține Lucasfilm Games) pentru a aproba lansarea jocului doar pe Xbox și PC, precum și disponibilitatea sa în cadrul serviciilor Game Pass aferente acestor platforme.

De același tratament a beneficiat și Redfall, aflat în dezvoltare inițial și pentru PlayStation 5, însă “redirecționat” către Xbox și PC odată cu preluarea Bethesda de către Microsoft, precum și Starfield, viitorul RPG SF de la studiourile Bethesda, jocul grație căruia Microsoft a decis să achiziționeze publisher-ul.

Nu avem încă detalii oficiale despre noul joc Indiana Jones sau eventuala sa perioadă de lansare. În schimb, filmul Indiana Jones and the Dial of Destiny, ultima apariție a actorului Harrison Ford în cadrul acestei serii, va avea premiera în România chiar la finele acestei săptămâni, pe 30 iunie 2023.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News