Părinţii seriei GTA abandonează unul dintre cele mai aşteptate jocuri

Autor: Cosmin Aionita | 26.11.2018
Părinţii seriei GTA abandonează unul dintre cele mai aşteptate jocuri

E3 2006 nu a fost unul dintre cele mai fericite momente pentru Sony: Microsoft a dezvăluit, în cadrul propriei conferinţe de presă, ca viitorul (la acea oră) Grand Theft Auto IV urma să fie lansat simultan şi pe Xbox 360 (precedentele titluri ale seriei au beneficiat de o perioadă de exclusivitate pe platformele Sony). Mai mult, cei de la Microsoft au dezvăluit că jocul celor de la Rockstar urma să beneficieze de două expansion-uri realizate exclusiv pentru Xbox 360 (The Lost and The Damned şi The Ballad of Gay Tony, acestea fiind lansate, mai târziu, şi pentru PS3 şi PC).

Pentru a se revanşa pentru “lovitura” primită din partea rivalilor, cei de la Sony au anunţat, la rândul lor, în cadrul conferinţei de presă susţinute la E3 2009, ca Rockstar Games lucrează la un joc exclusiv pentru PlayStation 3: Agent. Jucătorii ar fi urmat să intre în pielea unui agent secret din perioada Războiului Rece, Agent fiind descris drept un action-adventure cu elemente de stealth. Din păcate, de la acel anunţ, n-a mai apărut nicio informaţie palpabilă despre acest titlu exclusiv, oficialii Sony şi Rockstar asigurând însă fanii, an de an, că Agent încă se află în dezvoltare. Teorie susţinută şi de faptul că Take-Two Interactive, companie ce deţine Rockstar Games, actualiza marca “Agent” în fiecare an, ultimul astfel de update realizându-se în 2015.

Între timp însă, Rockstar Games a lansat Red Dead Redemption, Grand Theft Auto V şi Red Dead Redemption 2, şansele ca Agent să-şi mai facă apariţia fiind din ce în ce mai mici. Şi, după ani de agonie, se pare că proiectul Agent a fost în sfârşit anulat, Take-Two Interactive abandonând marca “Agent”, dacă ar fi să ne luăm după înregistrarea de la Biroul de Brevete şi Mărci al Statelor Unite ale Americii. Aceasta apare acum drept “inactivă”, publisher-ul alegând să nu o mai înnoiască. Putem trage astfel concluzia că Rockstar, ocupaţi fiind cu suportul pentru Red Dead Redemption 2 şi inevitabila lansare a componentei multiplayer Red Dead Online, nu mai are timp şi resurse pentru a încerca să revitalizeze un proiect parcă mort din faşă.

Grand Theft Auto IV şi cele două expansion-uri ale sale – Lost and The Damned şi The Ballad of Gay Tony – sunt disponibile în versiuni pentru PlayStation 3, Xbox 360 şi PC. Grand Theft Auto V este disponibil în variante pentru PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One şi PC. Red Dead Redemption poate fi găsit în ediţii pentru PlayStation 3 şi Xbox 360 (aceasta din urmă poate fi rulată şi pe Xbox One). Red Dead Redemption 2 abia a fost lansat la finele lunii trecute, în versiuni pentru PlayStation 4 şi Xbox One.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News