PlayStation 4 depăşeşte 40 de milioane de unităţi vândute

Autor: Cosmin Aionita | 30.05.2016
PlayStation 4 depăşeşte 40 de milioane de unităţi vândute

Sony Interactive Entertainment a anunţat că actuala lor consolă PlayStation 4 a depăşit 40 milioane de unităţi comercializate la nivel global (statistică înregistrată la data de 22 mai 2016). Precedentele cifre de vânzări indicau că PS4 se vânduse în 35,9 milioane de exemplare până la 3 ianuarie 2016.

PlayStation 4 rămâne astfel consola cu cea mai rapidă „ascensiune” din istoria companiei japoneze, cifrele de vânzări actuale fiind atinse la doar doi ani şi jumătate de la apariţia acesteia pe piaţă (noiembrie 2013).

De asemenea, până la aceeaşi dată de 22 mai 2016, vânzările de jocuri pentru PlayStation 4 au depăşit 270,9 de milioane de exemplare de titluri comercializate în magazinele partenere din toată lumea, precum şi în format digital, prin intermediul serviciului PlayStation Store.

Această performanţă a fost posibilă şi graţie apariţiei unor jocuri exclusive precum Ratchet & Clank sau mult aşteptatul Uncharted 4: A Thief’s End, lansat pe 10 mai, cu vânzări de peste 2,7 milioane de unităţi la nivel mondial în doar o săptămână de prezenţă pe piaţă.

Pe parcursul anului 2016, portofoliul consolei PlayStation 4 se va îmbogăţit cu jocuri exclusive precum Gran Turismo Sport, The Last Guardian, Gravity Rush 2 sau Horizon: Zero Dawn, precum şi titluri provenite de la publisheri parteneri precum Final Fantasy XV (Square Enix), Call of Duty: Infinite Warfare (Activision) sau Tekken 7 (Bandai Namco).

De asemenea, comunitatea de dezvoltatori independenţi va continua să lucreze la titluri inovatoare pentru PlayStation 4 precum Boundless (Wonderstruck), Hellblade (Ninja Theory) sau Pyre (Supergiant Games).

PlayStation 4

Urmărește Go4Games.ro pe Google News