PlayStation, lider autoritar când vine vorba de reclame TV dedicate jocurilor video

Autor: Cosmin Aionita | 24.11.2020
PlayStation, lider autoritar când vine vorba de reclame TV dedicate jocurilor video
Foto: Sony Interactive Entertainment

Conform iSpot.tv, o agenție care se ocupă de monitorizarea programelor TV de peste ocean, intervalul 16 octombrie – 15 noiembrie 2020 a reprezentat o perioadă foarte aglomerată în ceea ce privește reclamele TV folosite de companiile din industria jocurilor video pentru a-și promova produsele. Iar dintre acestea, produsele celor de la Sony Interactive Entertainment, părinții consolelor PlayStation, au fost cele mai prezente în aceste reclame TV.

PlayStation reclame TV
Foto: iSpot.tv

Aflați în plină campanie de promovare a lansării consolei PlayStation 5, cei de la Sony au acaparat, în acest interval, o cotă de piață de nu mai puțin de 47% din totalul de reclame TV ale căror subiecte principale erau jocurilor video. Sony Interactive Entertainment a rulat, la televiziunile de peste ocean, nu mai puțin de zece clipuri promoționale diferite, dintre care cel mai popular a fost „PS5 Launch: Play Has No Limits”, dedicat lansării noului PlayStation 5. De altfel, acest clip publicitar a fost intens difuzat și de către televiziunile din România.

Nintendo și Xbox au completat podiumul

Iar dacă, pentru Sony PlayStation, transmisiunile sportive s-au dovedit a fi principalele „gazde” pentru aceste reclame TV, ocupantul locului secund în acest clasament – Nintendo – s-a orientat către show-urile de desene animate precum SpongeBob SquarePants, The Loud House sau Familia Green la Oraș, cel mai popular spot fiind „Imagination”, ce promovează jocul Mario Kart Live Home Circuit.

Xbox, ultimul producător major de console de pe piață, s-a mulțumit cu al treilea loc în acest clasament, dintre cele trei reclame TV difuzate de companie cea mai populară dovedindu-se a fi “A New Life”, ce promovează jocul Assassin’s Creed Valhalla.

PlayStation 5 a fost lansat în România pe 19 noiembrie 2020.

Mario Kart Live Home Circuit este disponibil acum, în exclusivitate pentru consolele Nintendo Switch.

La rândul său, jocul Assassin’s Creed Valhalla este disponibil acum, în ediții pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC.

Sursa: VentureBeat

Urmărește Go4Games.ro pe Google News