PlayStation VR la E3 2016: dată de lansare şi jocuri noi

Autor: Cosmin Aionita | 16.06.2016
PlayStation VR la E3 2016: dată de lansare şi jocuri noi

Conferinţa celor de la Sony de la E3 2016 a beneficiat şi de un scurt moment dedicat viitorului headset de realitate virtuală PlayStation VR, ce urmează să fie lansat în toamna acestui an. Astfel, am aflat că PlayStation VR va fi disponibil pe piaţa nordamericană începând cu 13 octombrie 2016, la un preţ de 399$ pentru pachetul de bază. Din păcate, informaţiile pe care le avem la acest moment indică că PlayStation VR va fi disponibil abia la începutul anului viitor în ţara noastră.

La ce bun însă un headset de realitate virtuală fără jocurile menite să-l pună în valoare? Din fericire, se pare că PlayStation VR nu va duce lipsă de astfel de experienţe. Pe lângă Resident Evil 7: Biohazard, ce va putea fi jucat în întregime cu ajutorul PS VR, Sony promite nu mai puţin de 50 de jocuri compatibile disponibile până la sfârşitul acestui an.

Unul dintre viitoarele titluri pentru PlayStation VR este Farpoint, un first person shooter SF de la producătorul independent Impulse Gear. Dezvoltat în exclusivitate pentru PS VR, Farpoint va fi unul dintre jocurile ce vor putea fi încercate cu PS VR Aim Controller, un controller special dedicat shooter-elor VR, ce nu va necesita folosirea unui PS Move suplimentar.

FarpointFarpoint

FarpointFarpoint

FarpointFarpoint

PlayStation VR

Promisă la GDC 2016, „experienţa” Star Wars: Battlefront pentru PlayStation VR a fost dezvăluită la E3 2016 ca reprezentând o misiune exclusivă pentru jocul celor de la DICE – Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission. Dezvoltată de studioul Criterion Games (seria Burnout), misiunea X-Wing a fost gândită special pentru VR, oferindu-le jucătorilor posibilitatea de a pilota o navetă X-Wing în mijlocul unei confruntări galactice. Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission va fi gratuită pentru toţi cei care deţin jocul Star Wars: Battlefront pentru PlayStation 4.

O altă experienţă VR ce va putea fi încercată în exclusivitate pe PlayStation VR este Batman: Arkham VR, de la studioul Rocksteady şi Warner Bros. Interactive Entertainment. Producătorii promit o nouă aventură a lui Batman în universul Arkham, jucătorii urmând să aibă posibilitatea de a explora locaţii iconice precum conacul familiei Wayne sau vestita peşteră a lui Batman. Batman: Arkham VR va fi disponibil în octombrie 2016, odată cu lansarea PlayStation VR.

Chiar şi JRPG-ul Final Fantasy XV de la Square Enix, aşteptat pe piaţă în această toamnă, va avea un mod dedicat pentru headset-ul PlayStation VR. Jucătorii vor avea posibilitatea de a-l întruchipa pe Prompto, în ceea ce producătorii numesc “Final Fantasy XV VR Experience”. Final Fantasy XV va fi lansat pe 30 septembrie 2016.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News