PlayStation VR2: denumire oficială și specificații de top pentru noul headset VR de la Sony

Autor: Cosmin Aionita | 05.01.2022
PlayStation VR2: denumire oficială și specificații de top pentru noul headset VR de la Sony

Cei de la Sony Interactive Entertainment nu au irosit prea mult timp în noul an, confirmând încă de la început denumirea oficială sub care va fi comercializată viitoarea generație de PlayStation VR. Aceasta se va numi PlayStation VR2 și va fi acompaniată de noul controller PlayStation VR2 Sense, special conceput pentru a facilita astfel de experiențe VR.

PlayStation VR2 Sense
Foto: Sony Interactive Entertainment

Conform celor de la Sony, PlayStation VR2 va fi capabil de a oferi o experiență VR cu adevărat next-gen, cu grafică de înaltă fidelitate, noi senzori și tracking îmbunătățit, totul urmând a fi disponibil într-un format ce va utiliza un singur cablu pentru conectare la consola PS5.

PlayStation VR2 va oferi un afișaj OLED 4K HDR, cu rezoluție de 2000×2040 pentru fiecare ochi, câmp de vizualizare de 110 grade și rate de refresh de 90/120Hz. Noul PSVR2 va fi capabil să monitorizeze atât mișcările purtătorului, cât și cele ale controllerelor prin intermediul unui sistem de camere integrat direct în headset, fără necesitatea de a utiliza o cameră video externă.

PlayStation VR2
Foto: Sony Interactive Entertainment

Headset-ul pregătit de Sony va include și o serie de senzori noi, precum posibilitatea de a urmări mișcările ochilor (eye tracking), feedback haptic (motor de vibrații) direct integrat în unitate și audio 3D. Aceste elemente noi, cuplate cu feedback-ul haptic și triggerele rezistive de pe controller-ul PSVR2 Sense promit să deschidă noi posibilități pentru viitoarele jocuri VR.

PlayStation VR2 Sense
Foto: Sony Interactive Entertainment

Și pentru că tot am ajuns la capitolul jocuri, Sony a dezvăluit și primul titlu dezvoltat exclusiv pentru PlayStation VR2. Este vorba despre Horizon Call of the Mountain, un nou joc al seriei dezvoltate de studioul Guerrilla Games, de aceasta dată în colaborare cu Firesprite, o altă echipă recent achiziționată de Sony Interactive Entertainment.

Conform promisiunilor celor de la Sony, noi detalii despre PlayStation VR2 vor fi anunțate în viitorul apropiat.

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News