Probleme în paradis? Sony PlayStation nu va participa la E3 2019

Autor: Cosmin Aionita | 16.11.2018
Probleme în paradis? Sony PlayStation nu va participa la E3 2019

Entertainment Software Association, organizatori ai Electronic Entertainment Expo – cel mai important eveniment anual dedicat jocurilor video – a confirmat că Sony Interactive Entertainment (părinţii consolelor PlayStation) nu va participa la E3 2019, ediţie programată pentru perioada 11 – 13 iunie 2019.

Astfel, în 2019, Sony nu va susţine obişnuita conferinţă de presă de la E3 şi nici nu va participa cu un stand la expoziţia propriu-zisă. În ultimii ani, prezenţa celor de la PlayStation la acest gen de evenimente a început să devină din ce în ce mai discretă, compania alegând să nu mai susţină conferinţe de presă la Gamescom sau Paris Games Week şi să nu mai organizeze nici evenimentul propriu PlayStation Experience. Va fi însă prima absenţă a celor de la Sony de la E3 din întreaga existenţă de 24 de ani a diviziei de gaming a companiei.

Motivul invocat pentru decizia de a nu organiza PlayStation Experience în acest an – lipsa de titluri noi pentru PlayStation 4 pe care compania să le prezinte – stă probabil şi la baza deciziei de a nu participa la E3 2019. “Muniţia” pentru PlayStation 4 a celor de la Sony s-a cam terminat, compania mai având “pe ţeavă” patru titluri exclusive majore pentru această generaţie de console: Days Gone (programat pentru 26 aprilie 2019), Ghost of Tsushima, The Last of Us Part II şi Death Stranding (ultimele trei fără perioade de lansare stabilite), plus câteva titluri exclusive mai mici (Dreams sau remake-ul MediEvil).

Cel mai probabil, cei de la Sony preferă să investească resursele disponibile în viitorul PlayStation 5, şansele ca această nouă generaţie să fie dezvăluită anul viitor fiind totuşi destul de mici, având în vedere decizia de a nu participa la E3 2019 (o ocazie de neratat pentru a promova o nouă astfel de consolă).

În schimb, în urma veştilor triste venite din tabăra Sony, cei de la Microsoft nu au ratat ocazia de a confirma că divizia Xbox va fi prezentă la E3 2019, cu multe anunţuri şi dezvăluiri noi.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News