Project Scorpio, noua consolă de la Microsoft anunţată la E3 2016

Autor: Cosmin Aionita | 20.06.2016
Project Scorpio, noua consolă de la Microsoft anunţată la E3 2016

Microsoft şi-a încheiat conferinţa de presă de la E3 2016 cu o surpriza totală. După ce debutul show-ului a fost marcat de prezentarea lui Xbox One S, sfârşitul s-a făcut remarcat graţie dezvăluirii lui Project Scorpio, următoarea generaţie de console Xbox.

Conform lui Phil Spencer, conducătorul diviziei Xbox din cadrul Microsoft, Project Scorpio va reprezenta un imens pas înainte pentru industrie, fiind prima consolă ce va beneficia de o putere de procesare de 6 TFLOPS, de peste patru ori mai mare decăt a actualului Xbox One. Project Scorpio a fost conceput pentru a oferi gaming la rezoluţia 4K şi 60 de cadre pe secundă, precum şi o experienta VR premium.

Mai mult, Project Scoprio va fi complet compatibilă cu jocurile şi accesoriile deja existente pentru Xbox One. De asemenea, Microsoft îşi doreşte să implementeze un sistem prin intermediul căruia toate jocurile viitoare să fie compatibile cu toate cele trei console: Xbox One, Xbox One S şi Project Scorpio, urmând să fie folosite diferite setări grafice pentru a le adapta pentru cababilităţile hardware ale fiecărei console. Cu alte cuvinte, vom avea un nou model de Xbox One, mult mai puternic, care va rula aceeaşi librărie de jocuri, însă la o rezoluţie şi un framerate superioare.

De asemenea, tot conform lui Phil Spencer, motivul pentru care Microsoft a ales să dezvăluie Project Scorpio atât de devreme este pentru a oferi dezvoltatorilor de jocuri suficient timp pentru ca aceştia să-şi poată pregăti sau adapta proiectele pentru aceasta nouă consolă.

Project Scorpio urmează să fie lansat în perioada sărbătorilor de iarnă din 2017.

Xbox Project Scorpio

Urmărește Go4Games.ro pe Google News