Project Scorpio – noua consolă Xbox va fi dezvăluită joi

Autor: Cosmin Aionita | 05.04.2017
Project Scorpio - noua consolă Xbox va fi dezvăluită joi

Microsoft a uimit publicul la E3-ul de anul trecut, dezvăluind Project Scorpio, următoarea generaţie de console Xbox. Aceasta ar trebui să fie prima consolă ce va beneficia de o putere de procesare de 6 TFLOPS, de peste patru ori mai mare decăt a actualului Xbox One, fiind concepută pentru a oferi gaming la rezoluţia 4K şi 60 de cadre pe secundă, precum şi o experienţă VR premium.

Anunţul a generat o serie întreagă de zvonuri, numeroase supoziţii referitoare la configuraţia hardware a consolei Project Scorpio făcându-şi apariţia în ultima jumătate de an. Aceste semne de întrebare promit să dispară odată cu ziua de joi, 6 aprilie 2017, când cei de la Digital Foundry (secţiune a site-ului Eurogamer care se ocupă cu analizele tehnice ale jocurilor şi hardware-ului dedicat acestora) vor dezvălui noua consola Xbox, prin intermediul unui articol ce va fi publicat la ora 16:00 (ora României).

Conform celor de la Microsoft, consola Project Scoprio va fi complet compatibilă cu jocurile şi accesoriile deja existente pentru Xbox One. De asemenea, Microsoft îşi doreşte să implementeze un sistem prin intermediul căruia toate jocurile viitoare să fie compatibile cu toate cele trei console: Xbox One, Xbox One S şi Project Scorpio, urmând să fie folosite diferite setări grafice pentru a le adapta pentru cababilităţile hardware ale fiecărei console.

Consola Project Scorpio ar urma să fie disponibilă în magazine în perioada sărbătorilor de iarnă din 2017.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News