Protestul unei profesoare împotriva folosirii accesoriilor de gaming în război

Autor: Adrian Popa | 02.09.2021
Protestul unei profesoare împotriva folosirii accesoriilor de gaming în război
Foto: CCA

Accesoriile de gaming nu sunt folosite doar pentru a juca Cyberpunk 2077 sau CS:GO, ci și într-un domeniu mult mai controversat – în război.

Există un vehicul blindat dezvoltat în Israel care este controlat prin intermediul unui controller de consolă video Xbox. Mai mult, un dispozitiv similar este folosit pe submarinele americane pentru operarea unui element al periscopului.

Pentru a protesta împotriva acestei tendințe, care a început acum mai mult de un deceniu, Rachel Berger, o profesoară de design de la California College of the Arts (CCA), a realizat un controller de Xbox din plumb, care are butoane de cupru. Aceste două elemente sunt folosite, după cum multă lume știe, la construcția cartușelor și gloanțelor.

Citește și: Țara care recrutează gameri pentru a fi controlori de trafic aerian

Accesoriile pentru gaming sunt folosite în armată deoarece recruții tineri sunt familiarizați cu acestea. Pentru ei, volanele, pedalele și manetele din alte vehicule militare reprezintă elemente ale trecutului. Mai mult, aceste dispozitive sunt ieftine și nu mai trebuie dezvoltate de la zero.

Totuși, potrivit lui Rachel Berger, acestea sunt jucării de copii transformate în arme pentru război.

Controller-ul din plumb este expus în cadrul Shooter Box, o expoziție actuală a CCA.

Sursa: Boing Boing

Citește și: Moștenirea neașteptată pe care o lasă în Afghanistan forțele americane care părăsesc țara

Urmărește Go4Games.ro pe Google News