RAGE 2, DOOM Eternal şi noile jocuri Wolfenstein vor fi lansate prin Steam

Autor: Cosmin Aionita | 27.03.2019
RAGE 2, DOOM Eternal şi noile jocuri Wolfenstein vor fi lansate prin Steam

Trăim vremuri în care Epic Games “achiziţionează” din ce în ce mai multe exclusivităţi pentru noul lor magazin Epic Games Store, titluri precum Metro Exodus, Control sau The Outer Worlds urmând să fie disponibile prin intermediul acestui serviciu, în detrimentul mult mai popularului Steam. Pe de altă parte, publisherii mari preferă să-şi creeze propriile alternative – aşa cum Ubisoft are Uplay sau Electronic Arts are Origin – în încercarea de a-şi maximiza profiturile.

O mişcare similară a încercat şi Bethesda, care a publicat versiuna de PC a jocului Fallout 76 exclusiv prin intermediul propriului Bethesda Launcher. Nici jocul şi nici acest launcher nu au fost prea bine primite de public, determinându-i pe cei de la Bethesda să-şi reevalueze politica pentru viitoarele titluri ale companiei. Astfel, în plină “epocă Epic Games Store”, Bethesda a luat hotărârea de a-şi lansa jocurile de PC atât prin Bethesda Launcher, cât şi prin Steam.

Astfel, jocuri precum RAGE 2, Wolfenstein: Youngblood, Wolfenstein: Cyberpilot şi DOOM Eternal urmează să fie disponibile, simultan, atât prin launcher-ul Bethesda, cât şi prin Steam. De asemenea, mai târziu în cursul acestui an, Fallout 76 va fi lansat, la rândul său, şi pe Steam.

RAGE 2 reprezintă o colaborare între Avalanche Studios şi id Software, fiind un shooter open world post-apocaliptic care pune accentul atât pe acţiune, cât şi pe umor, a cărui lansare este programată pentru 14 mai 2019, atât pe PC, cât şi pe PlayStation 4 şi Xbox One.

Wolfenstein: Youngblood este un titlu dezvoltat special pentru a fi abordat în mod cooperativ, jucătorii urmând să le întruchipeze pe Jessica şi Sophia Blazkowicz, fiicele lui BJ Blazkowicz, eroul tradiţional al seriei. Youngblood este aşteptat în cursul lui 2019. În schimb, Wolfenstein: Cyberpilot promite o primă experienţă VR în universul Wolfenstein.

DOOM Eternal nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind continuarea directă a first person shooter-ului DOOM, lansat de id Software în 2016. DOOM Eternal este, la rândul său, aşteptat în cursul acestui an, pe PC, PlayStation 4, Xbox One şi Google Stadia.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News