Sony luptă împotriva COVID-19: jocuri gratuite şi finanţare pentru producătorii independenţi

Autor: Cosmin Aionita | 15.04.2020
Sony luptă împotriva COVID-19: jocuri gratuite şi finanţare pentru producătorii independenţi

În condiţiile grele impuse de pandemia de coronavirus pe care o traversăm, Jim Ryan, preşedinte şi CEO al Sony Interactive Entertainment, a dezvăluit Play At Home, o nouă iniţiativă a companiei din spatele consolelor PlayStation.

Play At Home se axează pe două componente: jocuri gratuite, pe care utilizatorii de PlayStation să le poată încerca în mediul sigur din propriile case, dar şi alocarea unui soi de fond de urgenţă pentru finanţarea studiourilor independente producătoare de jocuri.

În privinţa jocurilor gratuite, Sony va oferi gratuit, în perioada 16 aprilie – 6 mai 2020, acces gratuit la Uncharted: The Nathan Drake Collection, ce include ediţiile remasterizate pentru PlayStation 4 ale clasicelor Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves şi Uncharted 3: Drake’s Deception, precum şi la Journey, hit-ul celor de la Thatgamecompany pentru PlayStation 3 şi PlayStation 4. Odată revendicate, aceste jocuri vor rămâne permanent ataşate de conturile dvs. de PlayStation Network, putând fi descărcate şi rulate oricând doriţi.

Ryan a amintit, de asemenea, că descărcarea acestor jocuri s-ar putea să dureze un pic mai mult, Sony lucrând împreună cu Uniunea Europeană pentru a încearca să limiteze suprasolicitarea reţelei de Internet, atât de importantă în aceste vremuri atât pentru comunicarea cu prietenii sau cu membrii familiei, cât şi pentru cei care lucrează de acasă.

În al doilea rând, Jim Ryan a menţionat ca producătorii independenţi de jocuri, la rândul lor, trec prin momente delicate acum, activitatea fiindu-le restricţionată de pandemia prin care trecem. Astfel, Sony Interactive Entertainment a luat decizia de a încerca să ajute acest domeniu, alocând un fond de 10 milioane de dolari pentru susţinerea acestor studiouri independente. Mai multe detalii despre acest fond şi despre criteriile de eligibilitate vor fi anunţate în curând.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News