Sony nu va participa la E3 2020, chiar dacă lansează PlayStation 5 în acest an

Autor: Cosmin Aionita | 14.01.2020
Sony nu va participa la E3 2020, chiar dacă lansează PlayStation 5 în acest an

Sony repetă istoria de anul trecut, anunţând în mod oficial că nu va participa la E3 2020. Conform declaraţiei oficiale a unui reprezentant al companiei, această decizie a fost luată în urma unei evaluări amănunţite, ajungându-se la concluzia că ediţia din 2020 a expoziţiei nu reprezintă o ocazie potrivită pentru a scoate în evidenţă lucrurile pe care Sony Interactive Entertainment intenţionează să se concentreze în cursul acestui an.

În schimb, cei de la Sony promit că vor participa în 2020 la “sute de evenimente dedicate consumatorilor finali”, pe tot mapamondul. Intenţia companiei este să permită utilizatorilor să încerce pe propria piele conţinutul pregătit pentru PlayStation 4, dar să şi pregătească astfel lansarea viitorului PlayStation 5.

Bineînţeles, acestea sunt declaraţii oficiale, diplomatice, pe care orice companie le-ar face într-o astfel de situaţie. Gurile rele vorbesc însă că adevăratul motiv pentru care Sony a renunţat la participarea la E3 ar fi neînţelegerile şi relaţia tensionată pe care compania le are cu ESA (Entertainment Software Association), asociaţia ce organizează expoziţia anuală. Lipsa de interes faţa de E3 şi publicul în continuă scădere de la an la an ar fi jucat, de asemenea, un rol important în luarea aceastei decizii. Mai mult, ESA a făcut un pas greşit anul trecut, când a “scăpat” pe Internet datele personale a câtorva sute de jurnalişti ce au participat la E3.

Sony nu ar fi singura companie care renunţă în totalitate la participarea la E3, Electronic Arts luând o hotărâre similară în ultimii ani (organizând, în schimb, propriul eveniment anual – EA Play), iar alţi publisheri sau producători importanţi precum Activision sau Rockstar Games absentează de asemenea, de ceva vreme, de la expoziţia organizată în Los Angeles.

Nici măcar Microsoft, principalul concurent al celor de la Sony pe piaţa consolelor pentru jocuri, nu mai participă în cadrul expoziţiei E3 propriu-zise, preferând să organizeze o conferinţă de presă şi un eveniment propriu, conex, în Microsoft Theater, vis-à-vis de Los Angeles Convention Center, locul ce găzduieşte anual expoziţia E3. De altfel, imediat după anunţul celor de la Sony, Phil Spencer, conducătorul diviziei Xbox din cadrul Microsoft, a confirmat prezenţa companiei sale la evenimentul din această vară.

E3 2020 va avea loc în perioada 9 – 11 iunie 2020.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News