Sony va continua sa-și aducă jocurile pe PC. Cât au vândut fostele exclusivități de PlayStation pe această platformă

Autor: Cosmin Aionita | 26.05.2022
Sony va continua sa-și aducă jocurile pe PC. Cât au vândut fostele exclusivități de PlayStation pe această platformă

Sony a împărtășit mai multe informații despre vânzările jocurilor sale pe PC, platforma spre care compania japoneză și-a îndreptat atenția în ultimii ani. Avem parte astfel de cifrele de vânzări pentru trei titluri majore ale companiei: Horizon: Zero Dawn, Days Gone și, bineînțeles, God of War.

Sony PC
Foto: Sony Interactive Entertainment

Așadar, Horizon: Zero Dawn, lansat pe PC în vara anului 2020, conduce în acest top al exemplarelor comercializate, cu nu mai puțin de 2,39 milioane de unități vândute pe PC. Încasările rezultate de pe urma acestor vânzări sunt 60 de milioane de dolari americani.

Days Gone, publicat pe PC în luna mai a anului trecut, a vândut “numai” 852.000 de exemplare pe această platformă, generând încasări de 22,7 milioane de dolari.

În fine, recenta versiune pentru PC a jocului God of War, lansată chiar la începutul acestui an, s-a vândut deja în aproape un milion de exemplare (971.000, mai exact), generând încasări de 26,2 milioane de dolari americani.

La finalul lunii martie 2022, aceste statistici cumulate indicau încasări nete de aproximativ 80 de milioane de dolari de pe urma vânzărilor pe PC pentru Sony Interactive Entertainment.

Urmează debutul seriei Uncharted pe PC

Compania estimează însă o creștere apreciabilă pentru noul an fiscal, așteptându-se să câștige 300 de milioane de dolari pe aceasta platformă în noul an fiscal. Prima lansare a companie pe PC din 2022 ar trebui să fie Uncharted: Legacy of Thieves Collection, care ar trebui să-și facă apariția în luna iunie.

Cel mai probabil însă, pentru a-și atinge această țintă ambițioasă, Sony pregătește și alte lansări pentru PC în următoarele douăsprezece luni.

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News