Steam rămâne preferatul gamerilor de PC. Ce record a fost doborât și care sunt cele mai populare jocuri de pe platformă

Autor: Cosmin Aionita | 30.11.2021
Steam rămâne preferatul gamerilor de PC. Ce record a fost doborât și care sunt cele mai populare jocuri de pe platformă
Foto: Valve

Steam și-a confirmat din nou statutul de cea mai populară platformă dedicată jocurilor pentru PC, înregistrând, conform SteamData, un nou record de utilizatori conectați simultan la serviciul celor de la Valve. Performanța a fost înregistrată pe 27 noiembrie 2021, atunci când s-a depășit borna de 27 de milioane de jucători conectați simultan la Steam.

Steam record
Foto: SteamData

Cel mai probabil, noul record a fost atins cu ocazia perioadei de reduceri de toamnă de pe Steam, ce se sfârșește în această seară (30 noiembrie), interval în care mii de jocuri pentru PC au fost disponibile pe platformă la prețuri foarte atractive. Precedentul record aparține tot platformei oferite de Valve, cu un număr de 26 de milioane de jucători conectați simultan la Steam înregistrat în luna februarie a acestui an.

Tot SteamData a dezvăluit și topul celor mai jucate 20 de jocuri în momentul în care Steam a reușit să atingă 27 de milioane de jucători conectați simultan. Din această listă nu lipsesc titluri clasice precum Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, PUBG, Team Fortress 2, Grand Theft Auto V sau Apex Legends, dar își fac apariția și jocuri recent lansate, precum Farming Simulator 22 sau Halo Infinite.

Steam record
Foto: SteamData

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News