Steam renunță la suportul pentru Windows 7 și 8. Ce opțiuni au utilizatorii acestor sisteme de operare

Autori: Cosmin Aionita, Ionuț Vîlciu | 08.01.2024
Steam renunță la suportul pentru Windows 7 și 8. Ce opțiuni au utilizatorii acestor sisteme de operare
Foto: Shutterstock

După cum anunțase încă din primăvara anului trecut, odată cu trecerea în 2024, Valve oprește suportul platformei Steam pentru Windows 7 și 8. Astfel, în ceea ce privește sistemele de operare din familia Windows, popularul sistem de distribuție digitală pentru jocuri video va rămâne disponibilă doar pentru Windows 10 și 11.

Valve a început noul an cu un anunț foarte important pentru gamerii de pretutindeni. Compania a anunțat că renunță la a mai oferi suport pentru Windows 7, 8 și 8.1 pentru platforma Steam. Astfel, cei ce foloseau aceste versiuni vechi de ale sistemului de operare vor fi nevoiți să facă pasul către Windows 10 sau 11 dacă vor să mai utilizeze Steam.

Într-un buletin de service, Valve a avertizat că, după 1 ianuarie 2024, „instalările Steam Client existente pe aceste sisteme de operare nu vor mai primi actualizări de niciun fel, inclusiv actualizări de securitate”, și nu va garanta că Steam va continua să funcționeze pe Windows 7, 8 sau 8.1 în viitor.

Valve încurajează utilizatorii să facă upgrade la o versiune acceptată de Windows. Pentru cei care folosesc încă Windows 7 sau 8, acest lucru înseamnă aproape sigur Windows 10, deoarece este puțin probabil ca PC-urile mai vechi să îndeplinească pretențiile hardware stricte ale Windows 11.

Citește articolul complet pe Go4IT.ro.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News