Summer Game Fest 2022 va încerca să umple golul lăsat de E3. Când va fi difuzat evenimentul

Autor: Cosmin Aionita | 10.05.2022
Summer Game Fest 2022 va încerca să umple golul lăsat de E3. Când va fi difuzat evenimentul
Foto: Summer Game Fest

Din păcate, ultimii ani nu au fost deloc ușori pentru organizatorii Electronic Entertainment Expo (E3), cândva cel mai important eveniment dedicat industriei jocurilor video. Din cauza pandemiei de COVID, aceștia au fost nevoiți să anuleze edițiile din 2020, 2021 și 2022. Și, în timp ce în anii trecuți a fost folosit totuși un format digital pentru a suplini lipsa show-ului fizic, în acest an s-a renunțat complet la organizarea oricărei forme de E3. Această situație nu a trecut neobservată de fostul jurnalist Geoff Keighley, realizatorul ceremoniilor anuale de decernare a premiilor The Game Awards, care a propus un „înlocuitor”: Summer Game Fest.

Izvorât din dorința lui Keighley de a suplini lipsa obișnuitelor prezentări de la E3, Summer Game Fest a fost transmis online, chiar de la biroul realizatorului, oferind anunțuri de jocuri noi, prezentări de gameplay și diferite interviuri cu producătorii, într-un format adaptat vremurilor de pandemie pe care le trăiam. Prezentările lui Keighley, deși de cele mai multe ori nu au inclus titluri blockbuster, au funcționat în tandem cu alte livestream-uri realizate în aceeași perioadă de alți jucători mari din industrie, înlocuind într-o anumită măsură vechile conferințe de presă de la E3.

La fel se va întâmpla și în acest an, când showcase-ul Summer Game Fest 2022 a fost programat pentru joi, 9 iunie 2022, cu începere de la 21:00 (ora României). Acesta va fi prezentat din nou de Geoff Keighley și promite „anunțuri și jocuri din întreaga industrie”. O zi mai târziu, pe 10 iunie, va avea loc Tribeca Games Spotlight, un show ce va include clipuri de gameplay și interviuri selecționate de organizatorii festivalului Tribeca.

„Săptămâna de gaming” din iunie este, momentan, completată de prezentarea promisă de Xbox și Bethesda pentru 12 iunie 2022. Cel mai probabil, și alte companii importante din industrie vor pregăti evenimente similare pentru această perioadă.

Conform lui Keighley, Summer Game Fest a încheiat un acord cu IMAX pentru ca aceste evenimente sa fie difuzate și în sălile de cinema de acest tip. Cel mai probabil însă, această înțelegere nu acoperă țara noastră.

Sursa: Summer Game Fest