THQ Nordic a cumpărat 4A Games, studioul din spatele seriei Metro

Autor: Cosmin Aionita | 14.08.2020
THQ Nordic a cumpărat 4A Games, studioul din spatele seriei Metro
Foto: Deep Silver

Embracer Group, compania din spatele publisher-ului THQ Nordic, a anunțat achiziționarea unei noi serii de studiouri producătoare de jocuri, printre care și 4A Games, echipa realizatoare din spatele titlurilor seriei Metro.

Cei de la 4A Games au lucrat cu publisher-ul Deep Silver (la rândul său deținut de Embracer Group), iar întreaga sa echipă de producție, ce totalizeaza peste 150 de dezvoltatori în două studiouri (din Malta și Ucraina) se va alătura celor de la Embracer Group sub label-ul Saber Interactive (companie de asemenea achiziționată de Embracer în luna februarie a acestui an).

4A Games va continua să opereze ca un studio independent sub gestiunea celor de la Saber Interactive, pregătind două noi proiecte. Primul dintre acestea este un titlu ce va combina valorile înalte de producție caracteristice tehnologiei dezvoltate de studio cu experiența celor de la Saber din domeniile serviciilor online și jocurilor multiplayer. Cel de-al doilea proiect al 4A Games ar urma să fie un joc nou AAA, original, ce va folosi experiența acumulată în ultimii zece ani din dezvoltarea seriei Metro.

Achiziții la foc automat

Cei de la THQ Nordic / Embracer Group nu se opresc însă aici, anunțând achiziția unei întregi serii de studiouri, pe lângă 4A Games:

  • DECA Games, specializat pe segmentele mobile, servicii online și jocuri free-to-play
  • New World Interactive, dezvoltatorul din spatele seriei Insurgency
  • Palindrome Interactive, studioul din spatele viitorului joc de strategie Immortal Realms: Vampire Wars
  • Pow Wow Entertainment, echipa responsabilă pentru jocul de acțiune multiplayer Misbits
  • Sola Media, agenție ce se ocupă cu vânzarea drepturilor pentru filme și serii TV, precum și cu distribuția filmelor dedicate copiilor și familiilor
  • Rare Earth Games, un nou studio format din dezvoltatori veterani, specializați pe crearea de jocuri de acțiune multiplayer pentru console, PC și servicii cloud
  • Vermila Studios, studioul din spatele jocului horror-adventure Crisol: Theater of Idols

THQ Nordic 4A Games

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News