Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2017 – Partea I

Autor: Cosmin Aionita | 29.06.2017
Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2017 - Partea I

Nu ştim cum a fost perceput E3 2017 din acest an de alţi colegi din presa de profil, însă, în redacţia Go4games, trebuie să mărturisim că am rămas destul de dezamăgiţi de oferta de jocuri prezentate în cadrul acestui eveniment.

Electronic Arts a pus în scenă un show conceput de în primul rând de echipa sa de marketing; Microsoft nu a înţeles că hardware-ul puternic (Xbox One X) nu valorează mai nimic fără jocurile exclusive capabile să-l pună în valoare; Bethesda putea să se rezume la două trailere, suficiente pentru a-şi anunţa jocurile noi; Ubisoft insistă în continuare cu seriile lor tradiţionale; Sony nu a riscat mai nimic, prezentându-ne o versiune „remasterizată” a conferinţei de anul trecut, cu aproape aceleaşi jocuri; iar Nintendo… rămâne Nintendo şi se bazează în continuare, după zeci de ani, pe aceleaşi francize prăfuite.

E3 2017

În aceste condiţii, parcă ne-a fost mai greu ca niciodată să alcătuim un clasament al celor mai promiţătoare jocuri prezentate la E3 2017, mai ales că am menţinut principala regulă de selecţie pentru acest top: nu am luat în considerare titlurile prezentate doar prin intermediul trailerelor de tip CGI (realizate din secvenţe prerenderizate). Astfel, am ales doar jocuri pe care publisherii şi producătorii nu s-au ferit să le ascundă, prezentând gameplay propriu-zis. De asemenea, am încercat, pe cât posibil, să nu repetăm nominalizările din anii trecuţi.

Acestea fiind spuse, am ajuns la momentul adevărului: iată prima parte a selecţiei noastre, urmând ca ocupantele locurilor fruntaşe să fie prezentate mâine, în cadrul celei de-a doua părţi a acestui top.


10. MARIO + RABBIDS KINGDOM BATTLE
(Ubisoft)
Nintendo Switch

Ce se întâmplă când combini două dintre cele mai populare francize din lume şi iepuroii nebuni invadează regatului celebrului Mario? Ubisoft are răspunsul: Mario + Rabbids Kingdom Battle Battle, un joc ce combină elementele de strategie, tactică şi RPG cu umorul tipic Rabbids şi farmecul jocurilor Nintendo. De atfel, Shigeru Miyamoto, renumitul designer al companiei japoneze şi părintele lui Mario, a oferit binecuvântarea sa noului joc al celor de la Ubisoft. Dezvoltat folosind motorul grafic Snowdrop, Mario + Rabbids Kingdom Battle Battle va fi lansat foarte curând, chiar la sfârşitul acestei veri.

Data lansării: 29 august 2017


09. ASSASSIN’S CREED ORIGINS
(Ubisoft)
PS4/Xbox One/PC

În 2016, Ubisoft a ales să facă o pauză cu seria principală Assassin’s Creed, regândind anumite elemente de gameplay pentru a oferi francizei o anumită doză de prospeţime. Pe care ar trebui să o simţim din plin în Assassin’s Creed Origins, titlu în care jucătorii vor avea ocazia să-l întruchipeze pe Bayek, fondatorul frăţiei asasinilor, acesta urmând să poată explora întregul Egipt antic. Sistemul de orientare a fost aproape în totalitate schimbat, luptele au o cu totul altă dinamică, iar quest-urile pe care Bayek le va avea de îndeplinit vor fi mai complexe, acestea fiind doar câteva dintre îmbunătăţirile pe care Ubisoft le promite pentru noul Assassin’s Creed.

Data lansării: 27 octombrie 2017


08. A WAY OUT
(Hazelight Studios/Electronic Arts)
PS4/Xbox One/PC

A Way Out a reprezentat probabil cel mai bun moment al conferinţei de presă susţinute de Electronic Arts la EA Play 2017. Dezvoltat de Hazelight Studios, A Way Out este un joc conceput pentru a fi abordat în întregime în mod cooperativ, jucătorii urmând să aibă şansa de a-i controla pe Leo şi Vincent, doi deţinuţi ce trebuie să treacă peste neînţelegerile personale şi să lucreze împreună pentru a evada. Gameplay-ul promite să fie foarte variat, cu porţiuni de stealth, lupte corp la corp, acţiune, împuşcături, urmăriri cu vehicule etc. A Way Out va putea fi abordat fie local, pe acelaşi sistem, fie online.

Perioada lansării: 2018


07. FAR CRY 5
(Ubisoft)
PS4/Xbox One/PC

A devenit deja o tradiţie ca fiecare titlu Far Cry să aibă o altă poveste, cu alte personaje, păstrând însă elementele definitorii ale seriei, precum mediul de joc open world şi libertatea de mişcare. De această dată, acţiunea va avea loc în ţinutul Hope County din Montana, Statele Unite ale Americii, căzut în mâinile unui cult de fanatici religioşi. Din postura şerifui adjunct din Hope County, jucătorul va avea la dispoziţie numeroase arme, mercenari sau animale alături de care poate lupta, dar şi posibilitatea de a pilota avioane în veritabile dogfight-uri împotriva cultiştilor.

Data lansării: 27 februarie 2018


06. ANTHEM
(Bioware/Electronic Arts)
PS4/Xbox One/PC

Febra titlurilor de tipul shared online world (vezi Destiny) i-a cuprins şi pe cei de la Electronic Arts, aceştia însărcinând studioul veteran Bioware cu realizarea lui Anthem, un joc ce ar trebui să dea replica celor de la Bungie şi Activision. Echipaţi cu exosuit-urile numite Javelins, până la patru jucători, numiţi Freelanceri, se vor putea grupa pentru a lupta împreună împotriva ameninţărilor, faunei exotice şi a condiţiilor meteo potrivnice. Evident, având în vedere că jocul are la bază motorul grafic Frostbite, prezentarea grafică din Anthem promite să fie de excepţie.

Perioada lansării: toamna lui 2018


Vă aşteptăm mâine pe Go4games pentru cea de-a doua parte a acestui clasament, în care vom trece în revistă cele mai bune cinci jocuri de la E3 2017. Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi şi opiniile voastre folosind rubrica de comentarii de mai jos.

Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2017 – Partea a II-a

Urmărește Go4Games.ro pe Google News