Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2017 – Partea a II-a

Autor: Cosmin Aionita | 30.06.2017
Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2017 - Partea a II-a

Nu am făcut un secret din faptul că ediţia E3 din acest an nu a fost tocmai cea mai reuşită, jocurile propriu-zise fiind oarecum eclipsate de superficialitatea de care au dat dovadă prezentările unor companii precum Electronic Arts, Microsoft sau Sony.

Chiar şi aşa, printre campaniile marketing mascate s-au strecurat şi câteva jocuri demne de atenţie, criteriul principal de selecţie pentru acest clasament find, pe lângă impresia bună lăsată, necesitatea de a fi văzut gameplay din aceste titluri şi nu doar promisiuni şi trailere prerenderizate. Nu în ultimul rând, am încercat, pe cât posibil, să includem cât mai puţine titluri ce şi-au făcut apariţia şi în clasamentele similare din anii trecuţi.

E3 2017

În loc de concluzie, iată care sunt, în opinia redacţiei Go4games, cele mai bune jocuri prezentate la E3 2017.


05. SPIDER-MAN
(Insomniac Games/Sony Interactive Entertainment/Marvel)
PlayStation 4

După un debut oarecum timid la E3-ul de anul trecut, Spider-Man a reuşit să strălucească cu adevărat la ediţia din acest an. Am avut parte de o demonstraţie extinsă de gameplay, în care l-am putut admira pe Peter Parker/Spidey în secvenţe de stealth, lupte, urmăriri prin mediul de joc open world şi (poate prea) multe QTE-uri (quick time events). Cert este că jocul pare să ofere un control adecvat, sistemul de deplasare cu ajutorul pânzelor de păianjen la care visează toţi fanii, acţiune şi lupte intense, grafică peste medie şi feeling-ul adecvat unui titlu cu super eroi. Tot ce mai lipseşte este data de lansare.

Perioada lansării: 2018


04. FORZA MOTORSPORT 7
(Turn 10 Studios/Microsoft)
Xbox One/PC

Multe lucruri pot fi reproşate celor de la Microsoft, însă nu şi faptul că nu se pricep la jocurile cu maşini. După excelentul Forza Horizon 3 de anul trecut, studioul Turn 10 Studios se întoarce în 2017 cu un nou titlu al seriei principale: Forza Motorsport 7, primul ce-şi va face apariţia şi pe PC, pe lângă consolele Xbox. Conceptele introduse de jocul precedent, precum condiţiile meteo dinamice sau bălţile de apă tridimensionale de pe circuite vor fi îmbunătăţite în Forza 7, producătorii promiţând cea mai largă gamă de maşini Ferrari, Lamborghini şi Porsche întâlnită vreodată într-un joc video. Totul în rezoluţie nativă 4K şi 60 de cadre pe secundă, bineînţeles.

Data lansării: 3 octombrie 2017


03. WOLFENSTEIN II: THE NEW COLOSSUS
(Machine Games/Bethesda)
PS4/Xbox One/PC

Wolfenstein: The New Order şi The Old Blood au fost două dintre cele mai bune shootere lansate în ultimii ani, plasându-i pe cei de la Machine Games printre cele mai respectate studiouri din domeniu. Iar povestea pare că se va repeta cu Wolfenstein II: The New Colossus, o aventură care promite să-l ducă pe B.J. Blazkowicz pe noi „culmi”. Lăsând la o parte decorul american, continentul fiind acum sub ocupaţie germană, în ce joc aţi mai văzut ca un erou, proaspăt trezit din comă şi imobilizat într-un scaun cu rotile, să se „ia la trântă” cu naziştii fără pic de frică? Doar în Wolfenstein. Nici nu mai amintim că, mai târziu în cursul lui The New Colossus, Blazkowicz va face rost şi de un soi de costum de armură care, mai mult ca sigur, că îl va transforma în cel mai negru coşmar al naziştilor! Invaders must die!

Data lansării: 27 octombrie 2017


02. GOD OF WAR
(Santa Monica Studio/Sony Interactive Entertainment)
PlayStation 4

Chiar dacă n-a mai avut parte de introducerea orchestrală de anul trecut, God of War şi-a făcut din nou simţită prezenţa pe scena celor de la Sony, fiind, fără îndoială, cel mai aşteptat joc viitor al companiei japoneze. Kratos pare determinat să-şi protejeze fiul, călindu-l în acelaşi timp în focurile unei bătălii din care nu vor lipsi cele mai populare mituri ale mitologiei nordice. Spre exemplu, noul trailer îl înfăţisează şi pe Jörmungandr, şarpele imens care, conform legendelor, îl va ucide pe Thor la venirea apocalipsei (Ragnarok în mitoligia nordică). Este foarte evident că noul God of War va ascunde multe secrete, după cum lasă de înţeles şi discutia purtată de Kratos în secvenţele de mai jos.

Perioada lansării: prima parte a anului 2018


01. METRO EXODUS
(4A Games/Deep Silver)
PS4/Xbox One/PC

Cea mai impresionantă prezentare de joc de la E3 2017 a fost, în opinia redacţiei Go4games, demonstraţia lui Metro Exodus, de pe scena celor de la Microsoft. Ucrainenii de la 4A Games revin astfel în forţă, după o perioadă de linişte, cu o nouă aventură a neobositului Artyom, care, împreună cu un grup de Spartan Rangers, va încerca să părăsească capitala Rusiei şi să se îndrepte către estul ţării, în căutarea unei noi vieţi, departe de claustrofobicele subterane ale metroului moscovit. Mediul de joc va fi mult mai deschis, bazat pe niveluri vaste şi non-liniare, afectate de condiţii meteo variabile, precum şi de ciclul dinamic noapte-zi.

Perioada lansării: 2018


Acestea sunt jocurile care, în opinia redacţiei Go4games, au ieşit în evidenţă la E3 2017. Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi şi opiniile voastre folosind rubrica de comentarii de mai jos.

Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2017 – Partea I

Urmărește Go4Games.ro pe Google News