Xbox One S All-Digital Edition, prima consolă fără unitate optică de la Microsoft

Autor: Cosmin Aionita | 18.04.2019
Xbox One S All-Digital Edition, prima consolă fără unitate optică de la Microsoft

În încercarea de a acoperi o arie cât mai largă de necesităţi ale utilizatorilor de console Xbox, Microsoft a dezvăluit un nou model de Xbox One: Xbox One S All-Digital Edition, o consolă identică cu deja obişnuitul Xbox One S în privinţa tuturor specificaţiilor, mai puţin una: s-a renunţat la drive-ul optic Blu-ray UHD, noul All-Digital Edition urmând să ruleze doar jocuri achiziţionate prin intermediul distribuţiei digitale.

Astfel, Xbox One S All-Digital Edition va include în pachet un hard disk cu capacitate de 1TB, precum şi coduri de download pentru nu mai puţin de trei jocuri: Minecraft, Sea of Thieves şi Forza Horizon 3. Este limpede că acest model de consolă se adresează celor care nu mai vor să se încurce cu deplasarea până la magazin pentru a achiziţiona exemplarele fizice ale jocurilor, cu procesele de instalare de pe disc (mult prea lungi, mai ales în cazul consolelor Xbox One), cu instalarea update-urilor etc. sau celor care doresc să profite de selecţia de jocuri incluse în abonamentul Xbox Game Pass.

De altfel, odată cu apariţia noului Xbox One S All-Digital Edition, Microsoft va oferi un nou tip de abonament lunar, care va include atât funcţionalitatea aferentă serviciului Xbox Live Gold (necesar pentru a juca multiplayer online), cât şi acces la librăria de titluri din Xbox Game Pass. Denumit Xbox Game Pass Ultimate, acest abonament lunar va avea un preţ echivalent cu 14,99$.

Noul model Xbox One S All-Digital Edition va fi disponibil începând cu 7 mai 2019, la un preţ echivalent cu 249,99$. Microsoft a promis că va păstra mereu preţul acestei console la un nivel mai scăzut decât cel al modelului Xbox One S “tradiţional”, ce include şi unitatea optică Blu-ray UHD.

Xbox One S All-Digital Edition

Urmărește Go4Games.ro pe Google News