Xbox și Bethesda vor organiza un eveniment comun pentru E3 2021. Când va fi difuzat și cum îl veți putea urmări

Autor: Cosmin Aionita | 27.05.2021
Xbox și Bethesda vor organiza un eveniment comun pentru E3 2021. Când va fi difuzat și cum îl veți putea urmări
Foto: Microsoft

După definivitarea recentei achiziții a publisher-ului de către Microsoft, Xbox și Bethesda au anunțat că vor susține o conferință de presă comună cu ocazia E3 2021. Aceasta va fi denumită Xbox & Bethesda Games Showcase și va fi difuzată duminică, 13 iunie 2021, de la 20:00 (ora României). Evenimentul Xbox și Bethesda va putea fi urmărit în direct chiar aici, pe Go4Games, sau, alernativ, prin intermediul canelelor oficiale de Twitch și YouTube ale Xbox.

Organizatorii promit un show de 90 de minute prin intermediul căruia vom putea afla primele detalii despre noile jocuri pregătite de Xbox Game Studios, de studiourile Bethesda, dar și de publisherii parteneri pentru platformele Xbox. Vom ști astfel ce jocuri vor sosi pe platformele Xbox în preajma sărbătorilor de iarnă din acest an, dar și ce titluri noi vor fi disponibile în cadrul serviciului Xbox Game Pass.

Bethesda aparține acum celor de la Microsoft

Anunțată în toamna anului trecut, preluarea celor de la Bethesda de către Microsoft a fost finalizată în primăvara lui 2021, această achiziție costând gigantul din Redmond nu mai puțin de 7,5 miliarde de dolari în bani lichizi.

Astfel, divizia Xbox a preluat controlul asupra studiourilor Bethesda Game Studios (seriile The Elder Scrolls și Fallout), id Software (seriile DOOM și Quake), ZeniMax Online Studios (The Elder Scrolls Online), Arkane (seria Dishonored, Prey), MachineGames (seria Wolfenstein), Tango Gameworks (seria The Evil Within), Alpha Dog Games (studio specializat în titluri pentru mobil) și Roundhouse Studios (ex-Human Head), precum și asupra publisher-ului Bethesda Softworks, care va continua să publice jocuri sub această denumire.

Cel mai probabil, viitoarele jocuri rezultate din noul parneriat dintre Xbox și Bethesda vor fi lansate în exclusivitate pentru platformele Xbox, precum consolele Xbox One și Xbox Series X|S, PC-urile cu Windows 10, dar și abonamentul Xbox Game Pass.

xbox bethesda
Foto: Microsoft

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News