Premii de 250.000 de dolari pentru campionatul oficial Teamfight Tactics: Fates

Autor: Cosmin Aionita | 11.02.2021
Premii de 250.000 de dolari pentru campionatul oficial Teamfight Tactics: Fates

Riot Games a anunțat Teamfight Tactics: Fates Championship, următorul turneu global pentru popularul joc auto-battler din universul League of Legends. Campionatul Teamfight Tactics: Fates Championship se va extinde atât la nivel regional, cât și internațional, cu premii suplimentare, calificări regionale și o finală mai spectaculoasă. Campionatul TFT Fates, ce va avea loc în perioada 7-9 aprilie 2021, va include 24 dintre cei mai buni jucători din lume, aceștia urmând să concureze pentru premiile în valoare de 250.000 de dolari. Gamerii pro din America de Nord, America Latină, Brazilia, Europa, Asia și Oceania se vor putea califica la eveniment prin turneele regionale.

Whalen Rozelle, Sr. Director Esports în cadrul Riot Games, a declarant următoarele:

Teamfight Tactics continuă să fie unul dintre titlurile noastre cu cea mai rapidă creștere datorită accesibilității și profunzimii sale. Pentru a satisface dorința gamerilor de a lua parte la o competiție dedicată, pentru Fates Championship am crescut atât valoarea premiilor, cât și numărul de jucători care se pot califica la eveniment. De asemenea, vom explora noi modalități de a sărbători în continuare fenomenul eSports la nivel global.

Despre Teamfight Tactics

Teamfight Tactics (TFT) este un joc de strategie Free-to-play jucat în opt persoane, în care fiecare jucător combină campioni din universul League of Legends (LoL) cu obiecte în diferite formațiuni pentru a-i învinge pe ceilalți șapte participanți la meci.

De la lansarea din 2019, TFT a apărut ca un concurent de top în acest gen, cu 80 de milioane de jucători la nivel global, oferind o experiență de joc distractivă și antrenantă, asemănătoare șahului, pe mai multe platforme. Precedentul Campionat Global TFT a avut mii de concurenți din întreaga lume din care doar 16 au ajuns în ultimul act, KCDouble61 din Franța câștigând finala internațională.

De la producătorii apreciatelor League of Legends și Valorant

Pe lângă Teamfight Tactics, Riot Games este și publisher-ul și realizatorul titlurilor League of Legends și Valorant, două dintre cele mai mari jocuri din domeniul eSports. League of Legends este jucat în prezent de peste 800 de jucători profesioniști în peste 100 de echipe care concurează în 11 ligi și două competiții internaționale majore: Mid-Season Invitational și the World Championship.

În 2021, Valorant va avea propriul Champions Tour, un circuit internațional cu trei niveluri de competiție: Challengers, Masters și Champions. Pe tot parcursul anului, echipele cu cele mai bune performanțe vor acumula puncte care vor conta pentru calificarea la evenimentul Champions, unde o singură echipă va fi desemnată campioană globală.

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News