Capitala României va găzdui Esports Summit Bucharest 2021

Autor: Cosmin Aionita | 19.07.2021
Capitala României va găzdui Esports Summit Bucharest 2021

La doar câteva zile după confirmarea orașului București drept gazdă a The International 10 – Dota 2, cea mai importantă competiție de eSports organizată vreodată în estul Europei, cu premii de peste 40 de milioane de dolari, Capitala României va găzdui Esports Summit Bucharest 2021. Evenimentul devine si mai important, in contextual apropierii Olimpiadei de la Tokyo, unde Intel organizează un test în vederea acceptării disciplinei eSports ca probă olimpică la edițiile viitoare.

Prima ediție a Esports Summit Bucharest își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra ecosistemului global al domeniului eSports, dar și să identifice tendințele și oportunitățile existente pe piața din România. Evenimentul va avea loc pe 21 iulie 2021 și va reuni peste 20 de personalități, de la atleți eSports până la autorități guvernamentale, ONG-uri, dar și reprezentanți ai brand-urilor cu interes în zona de eSports. Invitatul special al conferinței va fi președintele Federației Internaționale de Esport, românul Vlad Marinescu.

Evenimentul va cuprinde cinci panel-uri de discuție, concentrate în jurul fenomenului eSports:

  1. Esports – un fenomen global. România: prezent vs. scenarii viitoare
  2. Competiții esports: Suport vs. Reglementare
  3. Evenimentele de esports în România vs. în regiune
  4. Profilul jucătorului român profesionist. Mit vs. realitate
  5. Gamerii. Oportunități de marketing și advertising pentru o audiență în creștere rapidă

Tudor Dăescu, Manager General al Dăescu Borțun Olteanu, organizatorul acestui eveniment, a declarat următoarele:

Vrem ca Esports Summit Bucharest să devină un eveniment anual dedicat tuturor stakeholderilor ai ecosistemului esports. Anul acesta, reflectoarele vor fi puse în special pe evoluția esports-ului în România și în regiune, dar și asupra tendințelor și oportunităților. De asemenea, prin acest eveniment ne arătăm sustinerea față de eforturile autorităților și asociațiilor din domeniu pentru crearea statutului pe baza căruia cluburile și jucătorii de esports să se dezvolte și să funcționeze legal în România.

Printre speakerii confirmați până în acest moment se numără: Vlad Marinescu (Federația Internațională de Esport), Mara Mareș (consilier guvernamental), Cătălin Butnariu (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România), Tudor Dăescu (Dăescu Borțun Olteanu), Adrian Socaciu (Asociația Română de Esports), Alexandru Ion (Nexus Gaming), Octav “ang” Crețu (Nexus Gaming), Mihai Cotoș (Digital Crusade), Marius Radu (GG Industry), Alexandru Șiclovan (Racing League Romania), JaxiTV aka Costin Vrînceanu, Ovvy aka Ovidiu Pătrașcu, BTN aka Cătălin-Ionuț Stănescu, Mihnea Brașoveanu (Sphera Franchise Group), Laura Mihăilă (BCR), Laura Barbu (Vodafone) și Ioana Mârzac-Sigarteu (Samsung). Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Marian Andrei.

Panel-uri variate, cu subiecte de interes

În cadrul primului panel, Esports – un fenomen global. România: prezent vs. scenarii viitoare, speakerii vor vorbi despre dimensiunea globală a fenomenului, cu focus pe avantajele României mulțumită infrastructurii digitală de vârf, dar și adoptabilității tehnologiei și alfabetismului IT în rândul populației din zonele urbane.

Panelul Competiții esports: Suport vs. Reglementare își propune să atragă atenția asupra oportunităților pe care țara noastră le are și care depind foarte mult de recunoașterea domeniului, care va permite astfel jucătorului să aibă o profesie legală, să plătească impozite și să beneficieze de beneficii sociale. Vă reamintim că, în acest moment, eSport-urile nu sunt recunoscute, oficial, drept sporturi în România.

Invitații din panelul Evenimentele de esports în România vs. în regiune vor vorbi despre diferențele și asemănările esports-ului din România și din regiune. Discuția va fi continuată pe tema Profilului jucătorului român profesionist. Mit vs. realitate, care îi va aduce la aceeași masă pe mai mulți jucători profesioniști care vor povesti despre ce presupune cariera de esports player, dar și de ce ai nevoie pentru a te remarca.

Conferința se va încheia cu o discuție despre oportunitățile de marketing și advertising pe care le pot avea brandurile care se adresează jucătorilor de esports, audiență care se află pe un trend ascendent și greu de accesat, aceștia nefiind neapărat consumatori de media tradiționale.

Mai mult detalii despre Esports Summit Bucharest 2021 sunt disponibile pe site-ul oficial: www.esports-summit.ro.

Esports Summit Bucharest 2021

Sursa: Dăescu Borțun Olteanu

Urmărește Go4Games.ro pe Google News