Primul producător de smartphone-uri care furnizează informații despre esports în asistentul digital

Autor: Adrian Popa | 17.03.2021
Primul producător de smartphone-uri care furnizează informații despre esports în asistentul digital

Huawei Assistant este primul asistent digital care le furnizează utilizatorilor informații despre esports. Aplicația primește o secțiune dedicată competițiilor de acest gen. Acolo, utilizatorii vor putea găsi știri, rezultate din competiții și informații despre evenimente.

Huawei Assistant este replica companiei chienze la serviciul Google Assistant. Gigantul asiatic nu mai are acces la versiunea de Android dezvoltată de compania americană și nici la serviciile Google, așa că a fost nevoit să își dezvolte alternative proprii. Potrivit unor zvonuri, P50 va fi prima serie de telefoane Huawei care va veni cu sistem de operare proprietar HarmonyOS preinstalat.

Potrivit raportului Global Esports Market Trends 2020, realizat de Newzoo, audiența pentru competițiile esports va crește cu 11,7% în 2021 și va ajunge la 495 de milioane de persoane.

Citește și: Jucătorii de CS:GO vor putea câștiga în curând Bitcoin pe servere dedicate

Pentru noul serviciu, Huawei a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorul de aplicații de scoruri live SofaScore, care acoperă mai multe competiții.

Huawei Assistant va oferi inițial informații despre trei jocuri importante: CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive), Dota 2 (Defense of the Ancients 2) și LoL (League of Legends). Utilizatorii vor putea personaliza și mai mult, în aplicație, informațiile pe care doresc să le primească.

„Card-ul” esports va putea fi găsit în fluxul aplicației, alături de altele care oferă informații despre vreme, știri sau sfaturi.

Sursa: Pocketnow

CITEȘTE ȘI:

Un jucător de șah conduce în clasamentul celor mai bine plătiți oameni din esports în 2020

Surorile Alexandra și Andrea Botez, jucătoare de șah, au semnat cu compania de esports Envy Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News