The International 2021 rămâne în România, însă accesul publicului va fi interzis

Autor: Cosmin Aionita | 04.10.2021
The International 2021 rămâne în România, însă accesul publicului va fi interzis
Foto: Profimedia Images

Anunțul conform căruia The International, cel mai mare eveniment de eSports dedicat jocului Dota 2, urma să aibă loc în România a ținut prima pagina a tuturor publicațiilor în această vară. Mutat de Valve la București din cauza faptului că Suedia, țara aleasă inițial pentru a găzdui această competiție, votase împotriva clasificării eSporturilor drept sporturi oficiale, The International se va desfășura pe Arena Naționala din București, în intervalul 7 – 17 octombrie 2021.

Deși organizatorii puseseră la dispoziția publicului bilete pentru acest eveniment, situația epidemiologică actuală din țara noastră (și în special din București) i-a determinat să reevalueze această decizie. Astfel, s-a luat hotărârea ca The International 2021 să se desfășoare fără public în tribunele Arenei Naționale, contravaloarea biletelelor deja achiziționate urmând să fie returnată cumpărătorilor.

S-a ales această soluție pentru a încerca, pe cât posibil, să se organizeze un eveniment cât mai sigur pentru participanți, jucători, echipe și personalul însărcinat cu partea de producție. Mai ales în condițiile în care unele dintre echipele ce urmau să participe la turneul de pe Arena Națională au membri ce au fost testați pozitiv la COVID-19 în ultima vreme.

Fără public, dar cu premii foarte consistente

Chiar și fără participarea publicului, evenimentul The International 2021 se va desfășura la București, pe Arena Națională. Faza grupelor va avea loc între 7 și 10 octombrie, iar meciurile eliminatorii, de pe Main Stage, vor începe de pe 12 octombrie. Apoi, pe 17 octombrie se va desfășura marea finală.

Competiția are premii totale în valoare de peste 40 de milioane de dolari, statul român urmând să încaseze 16% din această sumă. Conform autorităților, Primăria Capitalei se va alege cu 500.000 de euro de pe urma acestui eveniment.

Sursa: Dota2.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News