Farmers Stealing Tanks: Jocul video care îți permite să furi tancuri rusești, ca fermierii din Ucraina

Autor: Adrian Popa | 14.03.2022
Farmers Stealing Tanks: Jocul video care îți permite să furi tancuri rusești, ca fermierii din Ucraina

Un dezvoltator a lansat un mic joc video care le permite jucătorilor să fure tancuri rusești, așa cum fac fermierii din Ucraina în aceste zile.

Numit Farmers Stealing Tanks, jocul, disponibil pe platforma Itch.io, poate fi rulat în browser. Dezvoltatorul PixelForest spune că a realizat proiectul în două săptămâni.

În Farmers Stealing Tanks, jucătorii merg cu un tractor agricol pe hartă și colectează tancuri rusești rămase fără combustibil. Acestea trebuie duse apoi într-un spațiu special de depozitare. Unele vehicule sunt abandonate, dar altele sunt active și încearcă să lichideze tractorul. Când vehiculul agricol e lovit de un proiectil, e „Game Over”, iar jocul trebuie reluat de la început.

„Tractoriștii” pot și ei distruge tancuri dacă le lovesc cu blindatele pe care le remorchează. Cu această ocazie primesc și o viață în plus.

Jocul a fost bine primit de comunitatea r/gaming de pe Reddit. „Cred că știu de unde te-ai inspirat…”, a glumit un utilizator. „[Jocul] Este incredibil”, a scris altul.

Citește și: Un adolescent obsedat de Call of Duty a plecat în Ucraina să lupte contra rușilor

Dezvoltatorul susține că tancurile inamice din joc sunt „incompetente”, putând fi ușor de neutralizat. El precizează, însă, că acestea par să reflecte realitatea. Recent, am aflat că săteni din regiunea Sumy au reușit să elimine patru tancuri rusești folosind doar două steaguri.

În ceea ce privește furtul de vehicule rusești, acesta a devenit un „sport național” în Ucraina. Există chiar și un grup pe Reddit, r/FarmersStealingTanks, creat în onoarea bravilor fermieri.

Jocul este gratuit, dar dezvoltatorul face apel la oameni să doneze pentru Ucraina pe site-ul oasukraine.org, al unei organizații care ajută orfanii din statul invadat de forțele lui Vladimir Putin.

Industria de gaming a demarat mai multe inițiative pentru a ajuta Ucraina. Tot pe Itch.io, Necrosoft Games a realizat un bundle care include aproape 1.000 de jocuri video, jocuri de societate și cărți, pe care îl vinde pentru a strânge fonduri pentru Ucraina. Pachetul, care în mod normal ar costa 6.500 de dolari, este disponibil la prețul de doar 10 dolari.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News